Τετάρτη 20 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Κλιμάκωση μέχρι τη νίκη του λαού

Ξεκάθαρη δήλωση αποφασιστικότητας για ακόμα μεγαλύτερο, ακόμα πλατύτερο, ακόμα πιο αποτελεσματικό άνοιγμα του Κόμματος στους εργατοϋπαλλήλους και τα λαϊκά στρώματα, αποτελεί η μεγάλη σε όγκο, παλμό και μαχητικότητα συγκέντρωση που διοργάνωσε το ΚΚΕ προχτές στο Σύνταγμα. Η συγκέντρωση και η συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ την περασμένη βδομάδα, όπου παρουσιάστηκε αναλυτικά η πρόταση του Κόμματος για διέξοδο από την καπιταλιστική κρίση προς όφελος του λαού, αποτελούν καθοριστικές παρεμβάσεις του Κόμματος και του λαϊκού παράγοντα στις πολιτικές εξελίξεις, μπροστά στην αναμενόμενη κλιμάκωση της ταξικής πάλης.

Η συγκέντρωση του ΚΚΕ αποτέλεσε, ταυτόχρονα, το εφαλτήριο μιας πανελλαδικής πολιτικής εξόρμησης του ΚΚΕ, με στόχο να ανοίξει πλατιά στο λαό η συζήτηση για τις αιτίες της οικονομικής κρίσης και να προβληθεί η πρόταση του ΚΚΕ για φιλολαϊκή διέξοδο. Αποτελεί κομβική στιγμή στην κλιμάκωση της πολιτικής δράσης του Κόμματος, που θέτει στο επίκεντρο της πολιτικής πάλης όχι μόνο την αντιμετώπιση των συνεπειών που έχει για το λαό το βάθεμα της καπιταλιστικής κρίσης, αλλά προπάντων το ζήτημα της εξουσίας, το οποίο αντικειμενικά θέτει η σαπίλα του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, τα αδιέξοδα και οι αντιθέσεις του, που γίνονται πιο ορατά σε συνθήκες κρίσης. Οι υλικές προϋποθέσεις για το πέρασμα στο σοσιαλισμό έχουν παραωριμάσει. Η ίδια η κρίση και η καταστροφή του λαού δείχνουν πως ο καπιταλισμός είναι ξεπερασμένος. Ετσι η πάλη του ΚΚΕ επικεντρώνεται στην προετοιμασία της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, έχοντας ως οδηγό, την πείρα από την καταστροφή που τους οδηγεί η αστική πολιτική και οι καπιταλιστές, να την μπολιάσουν με την πολιτική διεξόδου σε όφελός τους που σημαίνει κατάργηση των καπιταλιστών και της ιδιοκτησίας τους. Ο λαός, λοιπόν, πρέπει να μετρήσει το μπόι του, να αντεπιτεθεί και να νικήσει κατά κράτος τους αστούς και την εξουσία τους.

Σε πείσμα της κυρίαρχης προπαγάνδας, που επιδιώκει να κλείσει το λαό «στο καβούκι του» και να επιβάλει με την ανοχή του νέες, βαριές θυσίες, το ΚΚΕ δεν κάνει ρούπι πίσω από την αταλάντευτη γραμμή υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων. Παραμένει στην πρωτοπορία για την οργάνωση της λαϊκής πάλης, για την απόκρουση των βάρβαρων μέτρων και το σάλπισμα της λαϊκής αντεπίθεσης, με στόχους ρήξης και ανατροπής, για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές στην εξουσία και την οικονομία. Αυτή τη σταθερή θέση του ΚΚΕ επανέλαβαν οι κομμουνιστές και οι εργαζόμενοι που συμπαρατάχθηκαν μαζί τους στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Με όπλο τις επεξεργασίες και τις θέσεις του ΚΚΕ, για τις εγχώριες παραγωγικές δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος του λαού, που αναδεικνύουν το ρεαλισμό και την αναγκαιότητα της λαϊκής οικονομίας οι Οργανώσεις του ΚΚΕ ρίχνονται το επόμενο διάστημα σχεδιασμένα και με όλες τους τις δυνάμεις στη μάχη της πανελλαδικής πολιτικής εξόρμησης, με συσκέψεις, συζητήσεις ώστε κάθε νέα εργατική, λαϊκή, νεανική συνείδηση να κερδίζεται σε κατεύθυνση ρήξης με την πολιτική των μονοπωλίων. Κάθε συνείδηση που αποσπάται από το δικομματισμό και τις δυνάμεις του στο συνδικαλιστικό κίνημα, αποτελεί παρακαταθήκη στη σύνθετη και απαιτητική μάχη για την ανατροπή των συσχετισμών σε όλα τα επίπεδα. Συμβάλλει στη συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας, που θα οργανώσει με αποτελεσματικότητα την άμυνα και την αντεπίθεση του λαού, μέχρι την τελική νίκη.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ