Τετάρτη 20 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΔΗΜΩΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Συζητούν την αγορά πλοίου

Με πρόσχημα την ανάγκη καλύτερης ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη, οι διοικήσεις των δύο δήμων συζητούν την αγορά πλοίου. Μάλιστα, σε κοινή συνεδρίαση, που πραγματοποίησαν τα Δημοτικά Συμβούλια των δύο δήμων, κατατέθηκε συγκεκριμένη πρόταση για αγορά ενός «καταμαράν» αξίας 1,3 εκατ. ευρώ, για την ενίσχυση όπως ισχυρίζονται της συγκοινωνίας της Σαμοθράκης, τόσο με την Αλεξανδρούπολη όσο και με άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Σήμερα, η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη γίνεται με ένα πλοίο, το «ΣΑΟΣ 2» του εφοπλιστή Μανούση. Εκτελείται καθημερινά εκτός Σαββάτου ένα δρομολόγιο. Το κόστος των εισιτηρίων είναι από Δευτέρα έως και Πέμπτη 9,80 ευρώ και για τα επιβατικά οχήματα περίπου 40 ευρώ. Παρασκευή και Κυριακή οι τιμές των εισιτηρίων αυξάνονται σε 15 ευρώ για τους επιβάτες και σε 60 ευρώ για τα επιβατικά οχήματα. O εφοπλιστής Μανούσης στο παρελθόν άφηνε για μήνες απλήρωτους τους ναυτεργάτες και χωρίς συγκοινωνία το νησί της Σαμοθράκης. Μάλιστα, και πριν από λίγες ημέρες είχε ανακοινώσει ότι θα σταματήσει τα δρομολόγια για 2 μήνες προκειμένου να πάει το πλοίο για συντήρηση. Εξέλιξη η οποία δεν προχώρησε μέχρι στιγμής.

Οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγγέλλουν πως η πρόταση των διοικήσεων των δύο δήμων εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής που θεωρεί εμπόρευμα τις υπηρεσίες της ακτοπλοΐας, αφού η αγορά του πλοίου και φυσικά η λειτουργία του θα επιβαρύνει τους ίδιους τους δημότες. Καλεί το λαό της περιοχής να παλέψει για την καλύτερη οργάνωση της ακτοπλοΐας μέσα από τη δημιουργία Εθνικού Οργανισμού Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο. Και να διεκδικήσει: Καθημερινή απρόσκοπτη σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και μεταξύ των νησιών καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ασφαλή και σύγχρονα πλοία. Μείωση της τιμής των εισιτηρίων των επιβατών και των ναύλων των οχημάτων κατά 50%, τη στήριξη με επιπλέον εκπτώσεις των συνταξιούχων, των φοιτητών, των ΑμΕΑ, των πολυτέκνων και των στρατιωτών. Πλήρη, σταθερή εργασία για τους ναυτεργάτες, μείωση του ημερήσιου εργάσιμου χρόνου, 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο. Μισθούς και συντάξεις, εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των εργατών της θάλασσας. Αμεση βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων για την ασφαλή και απρόσκοπτη πρόσδεση των πλοίων στα νησιά. Αποτροπή της παραπέρα ιδιωτικοποίησης των λιμανιών και επαναφορά στο Δημόσιο όσων έχουν ιδιωτικοποιηθεί.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καμία αύξηση - τώρα μειώσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων(2020-01-09 00:00:00.0)
Δεδομένες οι παχυλές επιδοτήσεις και τα προνόμια των εφοπλιστών(2019-08-20 00:00:00.0)
Ανακοίνωση για τη διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Αλεξανδρούπολης - Σαμοθράκης(2017-11-08 00:00:00.0)
Ναύλος 58 ευρώ για το σαπάκι!(2008-11-15 00:00:00.0)
Ολο το Αιγαίο στους εφοπλιστές(2006-04-15 00:00:00.0)
Αύριο η συγκέντρωση για τις συγκοινωνίες(2005-11-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ