Τετάρτη 20 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επιβεβαιώνει τις διώξεις κατά των μεταναστών

Τις μαζικές διώξεις κατά των εξαθλιωμένων του ιμπεριαλισμού συνεχίζει η κυβέρνηση. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής, επιβεβαίωσε χτες (στη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικής Ασφάλειας των μεσογειακών χωρών της ΕΕ στη Λευκωσία) ότι το 2010 συνελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές 132.000 «παράνομοι» μετανάστες.

Ο ίδιος πρόσφατα δήλωνε πως «στην περιοχή της Αθήνας, στην Ομόνοια, υλοποιείται συγκεκριμένος επιχειρησιακός σχεδιασμός με τη συμμετοχή ορισμένων ειδικών ομάδων. Με βάση το σχεδιασμό αυτό, από την 1/1/2011 μέχρι και την 31/3/2011, προσήχθησαν 8.334 αλλοδαποί και συνελήφθησαν 357 για απέλαση». Πρόσθετε ότι «την ίδια περίοδο, κάνουμε συνεχείς ελέγχους στους δρόμους της Αθήνας και φυσικά και στο κέντρο. Και στο πρώτο αυτό τρίμηνο, ελέγχθηκαν συνολικά 4.000 άτομα, ενώ προσήχθησαν 2.433 αλλοδαποί στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για την περαιτέρω διερεύνηση των στοιχείων τους». Αλλωστε το Μάρτη, στις 11.659 συλλήψεις που έκανε η Αστυνομία πανελλαδικά, οι 5.136 ήταν αλλοδαπών χωρίς χαρτιά. Παράλληλα, ο υπουργός ζήτησε αναθεώρηση της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ, αλλά και αναβάθμιση του «Frontex» (κατασταλτικό σώμα παρεμπόδισης της εισόδου στην ΕΕ των ανεπιθύμητων για το κεφάλαιο μεταναστών και προσφύγων).

Η συνάντηση των υπουργών ήταν συνέχεια αντίστοιχης που έγινε τον περασμένο Φλεβάρη στη Ρώμη, προς «ώθηση» των πολιτικών ασφάλειας και μετανάστευσης της ΕΕ στο πλαίσιο του αντιδραστικού προγράμματος της Στοκχόλμης. Οι υπουργοί Εσωτερικής Ασφάλειας Κύπρου, Ελλάδας, Ιταλίας, Μάλτας, Ισπανίας κατέληξαν σε κοινό ανακοινωθέν όπου ζητούν: Συνεργασία με τα βορειοαφρικανικά κράτη στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, επιστροφή και επανεισδοχή προσφύγων. Κοινές επιχειρήσεις επιτήρησης συνόρων με τις αρχές της Τυνησίας. Παραπέρα ενίσχυση του «Frontex» με μέσα και προσωπικό, συνέχιση των επιχειρήσεών του «Hermes» και «Poseidon» στη Μεσόγειο, έναρξη επιχείρησης «Rabit» (σ.σ. ομάδες δράσης του «Frontex») στη Μάλτα, και ενίσχυση του επιχειρησιακού γραφείου του στον Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ