Τρίτη 19 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
«Κλείδωσε» την πρωτιά

Με τον Ολυμπιακό να επικρατεί για δεύτερη φορά στο φετινό πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά στο ΣΕΦ, με 87-83 στην παράταση (κ.α. 76-76) και να εξασφαλίζει ουσιαστικά την πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας της Α1, αλλά και ξεκαθάρισμα στο μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου σκηνικού, που αφορά στη μάχη για την είσοδο στην οκτάδα η οποία οδηγεί στα πλέι οφ, ολοκληρώθηκε η 25η προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Πλέον εκείνα που παραμένουν ανοικτά και θα οριστικοποιηθούν την τελευταία, 26η, αγωνιστική, είναι η μάχη της «ουράς» για τη δεύτερη ομάδα που θα οδηγηθεί στην Α2, αλλά και οι τρεις θέσεις για τη συμπλήρωση της οκτάδας των πλέι οφ.

Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός με κορυφαίο τον Χαλπερίν, με ομαδική δουλειά και έλεγχο των ριμπάουντ και ψυχικά αποθέματα εκεί που χρειαζόταν (παράταση) κατάφερε να φθάσει στη νίκη απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που έκανε πολλά λάθη (23), δεν του «βγήκαν» τα αμυντικά συστήματα (ζώνη) και έδειξε ανέτοιμος για το παιχνίδι έχοντας να υπερηφανεύεται μόνο για την παρουσία του στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας (όταν ανέτρεψε την σε βάρος του διαφορά και οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση). Σημειώνεται ότι οι «ερυθρόλευκοι» εκτός από την πρώτη θέση που εξασφάλισαν με αυτή τη νίκη βρίσκονται μπροστά και σε ένα σημαντικό ρεκόρ, καθώς με νίκη επί του ήδη υποβιβασμένου Ηρακλή την τελευταία αγωνιστική, ολοκληρώνουν το πρωτάθλημα αήττητοι (έχει να συμβεί από το 1987, όταν το πραγματοποίησε ο Αρης).

Κατά τα άλλα η 25η αγωνιστική έβαλε φωτιά στην «ουρά» του πρωταθλήματος, με τον Ηλυσιακό πλέον να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση όσον αφορά την αποφυγή του υποβιβασμού μετά τη νίκη του επί του Περιστερίου με 75-52 και την ήττα της ΑΕΚ από το Μαρούσι 78-69. Η ομάδα των Ιλισσιών πλέον με δική της νίκη επί της Κολοσσού στην τελευταία αγωνιστική είναι αυτή που παραμένει στην κατηγορία, όπως και στην περίπτωση που ηττηθεί και το ίδιο συμβεί και στην ΑΕΚ. Αντίθετα, ο «Δικέφαλος» βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, αφού θέλει νίκη επί του Πανιωνίου στο φινάλε και ήττα του Ηλυσιακού (αφού ευνοείται σε περίπτωση ισοβαθμίας).

Για την πρώτη οκτάδα Καβάλα, Πανιώνιος, Κολοσσός Ρόδου και Περιστέρι είναι οι ομάδες που θα παλέψουν για τις τρεις θέσεις που θα συμπληρώσουν την πρώτη οκτάδα.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Ικαρος Καλλιθέας - Ηρακλής 73-68, ΠΑΟΚ - Κολοσσός Ρόδου 66-56, Πανελλήνιος - Καβάλα 81-84, Πανιώνιος - Αρης 89-80 παρ. (κ.α. 73-73).

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 50, Παναθηναϊκός 48, ΠΑΟΚ 40, Αρης 38, Μαρούσι 38, Καβάλα 37, Κολοσσός Ρόδου 37, Πανιώνιος 37, Περιστέρι 36, Ικαρος 35, Πανελλήνιος 34, Ηλυσιακός 33, ΑΕΚ 32, Ηρακλής 30.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ