Πέμπτη 14 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Στο «στόχαστρο» οι εργαζόμενοι

ΛΙΣΑΒΟΝΑ.--

Συναντήσεις με τους ηγέτες των αντιπολιτευόμενων κομμάτων είχε χτες ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες, ενώ αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έχει καταφτάσει από την Τρίτη στη χώρα για «ελέγχους» στα οικονομικά της και τη διασφάλιση των συμφερόντων των μεγαλοπιστωτών σε βάρος του λαού.

Τη στήριξη του ηγέτη του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Πέδρο Πάσος Κοέλιο για την υπογραφή του μνημονίου έλαβε ο Σόκρατες, μετά από τη χτεσινή συνάντηση των δύο ηγετών. Οπως υποστήριξε ο Κοέλιο, παρά το γεγονός ότι το κόμμα του είχε απορρίψει τα νέα μέτρα λιτότητας μαζί με τα άλλα αντιπολιτευόμενα κόμματα της βουλής, ενέργεια που οδήγησε στην παραίτηση της κυβέρνησης, σήμερα «ανακαλύπτει» πως τα δημοσιονομικά της χώρας βρίσκονταν σε χειρότερη κατάσταση από ό,τι υπολόγιζε...

Χωρίς να έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα συγκεκριμένα μέτρα που θα προτείνει η αντιπροσωπεία και θα ακολουθήσει η υπηρεσιακή κυβέρνηση, καθώς οι συνομιλίες γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, αναμένονται μεταξύ άλλων επιπλέον περικοπές στις κρατικές δαπάνες, νέες ιδιωτικοποιήσεις, αύξηση της φορολογίας καθώς και τροποποιήσεις στις εργασιακές σχέσεις με μείωση των αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης, αλλά και μεμονωμένες συμβάσεις εργασίας ανά επιχείρηση. Δημοσιεύματα αναφέρουν πως σχεδιάζεται αύξηση κατά 3,2% στη τιμή του φυσικού αερίου, ενώ ήδη παρατηρείται αύξηση στην τιμή των καυσίμων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ