Πέμπτη 14 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Εμπόδια στην πολιτική δράση λόγω ... εμβλήματος και ονόματος

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας για πέμπτη συνεχή φορά εμπόδισε το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας (ΚΕΚΡ-ΕΚΚ) να κατέβει στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, επιστρατεύοντας μάλιστα την κατηγορία του «εξτρεμισμού».

Συγκεκριμένα, οι ρωσικές αρχές αρνήθηκαν να επικυρώσουν με το καθεστώς του «πολιτικού κόμματος» το «Ενιαίο Μέτωπο Εργαζομένων Ρωσίας» (ΡΟΤ ΦΡΟΝΤ), που έχει συγκροτήσει το ΚΕΚΡ-ΕΚΚ με άλλες δυνάμεις για την κάθοδο στις εκλογές.

Το ενδιαφέρον είναι πως αυτή τη φορά η αρνητική απάντηση του ρωσικού υπουργείου Δικαιοσύνης δεν εστιάζει στο Καταστατικό ή τις προγραμματικές αρχές του ΡΟΤ ΦΡΟΝΤ, αλλά στο έμβλημα και στην ονομασία της οργάνωσης. Ετσι το υπουργείο Δικαιοσύνης σημειώνει στην απόφαση που κοινοποίησε πως «το έμβλημα του κόμματος με τη μορφή της σφιγμένης γροθιάς μέσα στο πεντάγωνο κόκκινο αστέρι, που συμβολίζει τη στρατιωτική διάσταση του σοβιετικού κράτους και ταυτόχρονα τον αγώνα κατά του υπάρχοντος κρατικού καθεστώτος, μπορεί να ερμηνευτεί σαν σύμβολο εξτρεμισμού». Επιπλέον, το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης δηλώνει πως δεν μπορεί να δεχτεί ούτε την ονομασία της οργάνωσης, επειδή, κατά τη γνώμη του, έμβλημα και ονομασία δεν ανταποκρίνονται στην ισχύουσα νομοθεσία.

Να σημειωθεί πως ΡΟΤ ΦΡΟΝΤ στα ρώσικα παραπέμπει στο «Κόκκινο Μέτωπο» και στο διεθνιστικό προλεταριακό χαιρετισμό της υψωμένης γροθιάς.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πολιτικού Συμβούλιου της ΚΕ του ΡΟΤ ΦΡΟΝΤ, «στην αρνητική απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης παρουσιάστηκαν απολύτως νέες θέσεις, οι οποίες, κατά τη γνώμη μας, ξεκαθαρίζουν την κατάσταση και της προσδίδουν ξεκάθαρα πολιτικό χαρακτήρα».

Το Πολιτικό Συμβούλιο της ΚΕ του ΡΟΤ ΦΡΟΝΤ σε ανακοίνωσή του δηλώνει πως δε θα αλλάξει πορεία και συνιστά στις αρχές να δείξουν λογική και σεβασμό προς το Σύνταγμα και να σταματήσουν να θέτουν εμπόδια στην πολιτική δράση του.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ