Παρασκευή 1 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εργο άμεσης προτεραιότητας η αντισεισμική θωράκιση

«Η αντισεισμική θωράκιση της χώρας, η προστασία των κατοίκων και της περιουσίας τους από τους σεισμούς αποτελεί για το ΚΚΕ σημαντικό έργο υποδομής, άμεσης προτεραιότητας». Αυτό τονίστηκε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου εκπροσώπων - Β. Λαζαρίδης, Θ. Σερδένης και Δήμητρα Σίσκου - της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι οι ευθύνες που βαρύνουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για την ανυπαρξία της, είναι τεράστιες

«Στη χώρα μας - επισημάνθηκε - που είναι η πιο σεισμογενής περιοχή της Ευρώπης, εκδηλώνεται με τον πιο δραματικό τρόπο η τραγική αντίφαση από τη μια η βεβαιότητα του σεισμού που θα συμβεί και από την άλλη η πολιτική της "ελεύθερης αγοράς" με την οποία αντιμετωπίζεται η αντισεισμική θωράκιση της χώρας και οι τεράστιοι κίνδυνοι που αυτή εγκυμονεί».

Και υπογραμμίστηκε ότι «για τους εργαζόμενους η συχνά χρησιμοποιούμενη φράση "πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε με τους σεισμούς", δεν πρέπει να σημαίνει αποδοχή των καταστροφικών συνεπειών των σεισμών που θα γίνουν, αλλά απαίτηση, διεκδίκηση της οργάνωσης της ζωής, των κτιρίων, της πόλης, της παραγωγικής διαδικασίας, της λήψης όλων των απαιτουμένων μέτρων, ώστε το φαινόμενο να έχει τις μικρότερες δυνατές συνέπειες. Σημαίνει συσπείρωση και δράση για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».

Παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΚΚΕ οι εκπρόσωποι της ΝΕ Λάρισας του Κόμματος σημείωσαν πως γίνεται φανερό ότι δίχως σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική και τα οικονομικά της στηρίγματα, η ανθρώπινη υπόσταση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων θα διακυβεύεται καθημερινά, θα συντρίβεται και θα πετιέται στις χωματερές της "ελεύθερης αγοράς". «Σ' αυτήν την κατεύθυνση - τονίστηκε - θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις συμβάλλοντας στην πολιτικοποίηση του αγώνα της εργατικής τάξης και των συμμάχων της για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας. Γιατί η αντισεισμική θωράκιση, όπως και άλλα προβλήματα ανάσας για το λαό, αναδεικνύουν ότι χρειάζεται κεντρικός σχεδιασμός για την επίλυσή τους στη βάση της κοινωνικής ιδιοκτησίας του κοινωνικού πλούτου και της εργατικής συμμετοχής και του ελέγχου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ