Παρασκευή 1 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρέμβαση του ΚΚΕ στο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

«Η εγκληματικότητα, οι γνωστοί - άγνωστοι και η προβοκάτσια επιστρατεύονται χρόνια τώρα και γίνονται το άλλοθι για ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής για το πολύμορφο χτύπημα του λαϊκού κινήματος». Τα παραπάνω τόνισε χτες ο Δημήτρης Αγκαβανάκης, εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας στο 21ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ. Οσον αφορά στα προβλήματα των αστυνομικών ανέφερε: «Δε θα μπορέσετε να λύσετε τα προβλήματά σας αν δε συμπαραταχθείτε με το λαό και τους αγώνες του».

Το συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων διεξάχθηκε στη Θεσσαλονίκη και χτες ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες του. Ο Δ. Αγκαβανάκης αναφερόμενος στην ανασφάλεια υπογράμμισε πως αυτή εντείνεται και υπάρχει στον άνεργο, στους νέους της εργασιακής περιπλάνησης και στους απόμαχους της δουλειάς με τις συντάξεις πείνας. Πρόσθεσε ότι 120 εργάτες σκοτώνονται στους τόπους εργασίας κάθε χρόνο. «Κάθε τρεις μέρες υπάρχει κι ένας νεκρός. Ατέλειωτο το πλήθος της ανασφάλειας, κυρίως στα λαϊκά στρώματα», είπε, τονίζοντας πως η λέξη «ανασφάλεια» δεν είναι μια ουδέτερη λέξη, αλλά ότι έχει έντονο ταξικό προσδιορισμό.

Για την ανασυγκρότηση της Ελληνικής Αστυνομίας είπε πως αυτή εξελίσσεται ήδη «με τους όρους της κυρίαρχης τάξης της κοινωνίας». Σε πρόσφατο νόμο θεσπίστηκε η ανταποδοτική λειτουργία σε ζητήματα παροχής υπηρεσιών ασφαλείας από την Ελληνική Αστυνομία, όπως και από το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας, ενώ «μέσω της Δημοτικής Αστυνομίας διογκώνεται ακόμα περισσότερο η ανταποδοτικότητα και η φορομπηχτική πολιτική». Παράλληλα, με πρόσχημα τη δίωξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος κατοχυρώνεται στα μονοπώλια η ιδιοκτησία της πνευματικής παραγωγής των εργαζομένων και διευρύνεται ο έλεγχος των κατασταλτικών μηχανισμών στα προσωπικά δεδομένα. Ο ομιλητής αναφέρθηκε και στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και στους χώρους των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως και στις κυβερνητικές παρεμβάσεις στο συνδικαλιστικό κίνημα των αστυνομικών.

Ο Δ. Αγκαβανάκης δήλωσε στους συνέδρους ότι «θα θέλαμε το συνδικαλιστικό σας κίνημα να είχε μεγαλύτερη σαφήνεια σε αυτά τα θέματα και ενεργητικότερη παρέμβαση απέναντι στις κυβερνητικές προθέσεις έντασης της λαϊκής καταστολής». Καταλήγοντας είπε ότι «εμείς στηρίζουμε το δικαίωμα του λαού να διεκδικεί, να αγωνίζεται για τη βελτίωση της ζωής του. Γι' αυτό από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε και το δικό σας δικαίωμα στον αγώνα, που μπορεί μόνο με το υπόλοιπο εργατικό - λαϊκό κίνημα να έχει αποτέλεσμα».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org