Παρασκευή 1 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΑΤΕΑ
Νέα εγκληματική επιδρομή των ΜΑΤ

Από τη χτεσινή συγκέντρωση
Από τη χτεσινή συγκέντρωση
Το πλέον αυταρχικό πρόσωπο έδειξε χτες η κυβέρνηση με βίαιη επιδρομή αντρών των ΜΑΤ στο μπλόκο των κατοίκων του Λαυρίου, για να εμποδίσει τον αγώνα τους ενάντια στην κατασκευή χωματερής στο Ομβριόκαστρο. Ηταν λίγα λεπτά πριν από τις 4 τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν μια κλούβα της αστυνομίας στάθμευσε λίγα μέτρα από το μπλόκο όπου βρίσκονταν 10 κάτοικοι.

Μια διμοιρία με τουλάχιστον 27 άνδρες των ΜΑΤ εισέβαλε ξαφνικά μέσα στα δύο καταλύματα που υπάρχουν και ξυλοκόπησε μέχρι αναισθησίας κατοίκους και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά, ενώ βρισκόταν μέσα στο κατάλυμα ένας κάτοικος λιπόθυμος! Συνολικά τραυματίστηκαν 5 κάτοικοι από τους οποίους ο ένας νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» και οι υπόλοιποι 4 έφυγαν από το Κέντρο Υγείας Λαυρίου με ράμματα και κακώσεις σε διάφορα σημεία του σώματος. Η εγκληματική ενέργεια της αστυνομίας δείχνει ότι δεν λογαριάζουν πλέον ούτε τις ανθρώπινες ζωές, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου για τη δημιουργία στην περιοχή ΧΥΤΑ και εργοστασίου που παραπέμπει στην καρκινογόνα καύση.

Είναι χαρακτηριστική η περιγραφή στον «Ρ» του Ράιαν Χόιμπους για τις δραματικές στιγμές που έζησε ο ίδιος, αλλά και οι υπόλοιποι κάτοικοι τα ξημερώματα. «Ηταν περίπου 4 τα ξημερώματα, όταν ένας από μας είδε έξω από τα καταλύματα άνδρες των ΜΑΤ. Ξαφνικά οι άνδρες των ΜΑΤ μπαίνουν στο 1 από τα 2 καταλύματα και απ' τις 2 πόρτες και αρχίζουν να μας ξυλοκοπούν ανελέητα. Στο 2ο κατάλυμα προλάβαμε να βγούμε, εκτός από τον αντιδήμαρχο Λαυρίου, τον οποίο στρίμωξαν και τον χτυπούσαν αλύπητα. Η επιδρομή τους δεν τελείωσε ούτε όταν βγήκαν από τα καταλύματα, καθώς έναν από τους κατοίκους τον ξυλοκοπούσαν και τον χτυπούσαν για αρκετά μέτρα πιο πέρα. Οσο διάρκεσε η επιδρομή, περίπου 15 λεπτά, μας έβριζαν χυδαία και μας έλεγαν ότι θα μας σπάσουν τα πόδια, δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο. Εβγαλαν μάλιστα ένα μπουκαλάκι με βενζίνη και το άδειασαν στο 1 από τα 2 καταλύματα και έβαλαν φωτιά, παρά το γεγονός ότι υπήρχε ένας λιπόθυμος κάτοικος μέσα από το ξύλο! Ευτυχώς μπήκα εγώ μέσα φορώντας μια μάσκα και κατάφερα να τον εντοπίσω όταν πάτησα το χέρι του και έτσι τον έβγαλα έξω». Οπως μας είπε ο Ρ. Χόιμπους «ήταν μια καθαρά εγκληματική πράξη. Θέλανε να σκοτώσουν κάποιον».

Μαζική συγκέντρωση

Τα σημάδια από την επίθεση των ΜΑΤ
Τα σημάδια από την επίθεση των ΜΑΤ
Η καταδίκη αυτής της εγκληματικής επιδρομής εκφράστηκε με μαζικό τρόπο στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή του μπλόκου στο Λαύριο. «Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτό. Ηρθαν επίτηδες να μας βλάψουν», τόνισε ο Κ. Κασουνάκης αντιδήμαρχος Λαυρίου που ήταν ένας από αυτούς που ξυλοκοπήθηκαν. Ο Γ. Βαρυτιμιάδης μέλος της Συντονιστικής του μπλόκου σημείωσε ότι «αυτό που έγινε σήμερα ήταν ένας βιασμός και δεν πρέπει να το δεχτούμε».

Ο Β. Συρίγος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου, τόνισε: «Ο αγώνας μας είναι πολιτικός και ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που θέλει να φέρει στην περιοχή τον καρκίνο δίπλα στην ανεργία και τη μιζέρια που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Η κυβέρνηση παλεύει να νικήσει τον αγώνα που δίνει ο λαός της περιοχής για να στείλει μήνυμα και στα άλλα μέτωπα που υπάρχουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της. Θα απαντήσουμε μαζικά και δυναμικά στην αντεργατική βάρβαρη πολιτική της». Μετά τη συγκέντρωση έγινε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ στη συνέχεια οι διαδηλωτές μετέβησαν με αυτοκίνητα στο μπλόκο.

  • Την ανάληψη πιο ενεργού ρόλου των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών στην καταστολή των κινητοποιήσεων των κατοίκων της Κερατέας, ζήτησε χτες με δηλώσεις του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χ. Παπουτσής.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ