Κυριακή 14 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Ατζέντα Εκδηλώσεων
Κυριακή 14/1
  • Τη γνωστή όπερα του Ρίχαρντ Στράους «Αριάδνη στη Νάξο» παρουσιάζει σήμερα (7μμ) η Εθνική Λυρική Σκηνή. Το έργο ανεβαίνει σε μουσική διεύθυνση του Τσου Χουί (πριν 20 χρόνια είχε διευθύνει και πάλι στη Λυρική το ίδιο έργο), σκηνοθεσία του Τζορτζ Κοκ και σκηνικά - κοστούμια της Λίντι Γκρίντλεϊ, ενώ στο ρόλο της Αριάδνης εμφανίζεται η Κατερίνα Οικονόμου.
Δευτέρα 15/1

Τα «Υπόγεια Ρεύματα» στο «Ρόδον»
Τα «Υπόγεια Ρεύματα» στο «Ρόδον»
Τη συνθετική πλευρά του πολυτάλαντου Τσάρλι Τσάπλιν παρουσιάζει η Ορχήστρα των Χρωμάτων, σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδας. Σήμερα (9μμ), στο «Τριανόν» θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση που συνδυάζει την προβολή της ταινίας «Τα φώτα της ράμπας» του Τσάπλιν και τη μουσική από διάφορες ταινίες του μεγάλου δημιουργού, που υπήρξε ηθοποιός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης, παραγωγός, αλλά και συνθέτης μουσικής, βραβευμένος μάλιστα με Οσκαρ για τη μουσική της συγκεκριμένης ταινίας.

Συνεχίζεται με επιτυχία στην αίθουσα τέχνης «Θεόφιλος» (Μητροπόλεως 59, Στοά Πανδρόσου), η έκθεση έργων ζωγραφικής της Εφης Μάνου. Πρόκειται για ακουαρέλες που καλύπτουν χρονικά την τελευταία πενταετία.

Τρίτη 16/1
  • Εγκαινιάζεται σήμερα (7.30μμ) στην αίθουσα τέχνης «έκφραση» στη Γλυφάδα (Μεταξά και Φοίβης 11), έκθεση έργων γλυπτικής του Κώστα Ανανίδα. Παρουσιάζονται γλυπτά από ορείχαλκο, κεραμικά, σχέδια και ακουαρέλες.
  • Η ορχήστρα της «Μουσικής Αυλαίας» δίνει σήμερα (9.15μμ), στο «Παλλάς» την πρώτη της συναυλία. Στο πρώτο μέρος δέκα μουσικοί, πέντε φωνές με επικεφαλής τη Φωτεινή Σαββατιανού. Στο δεύτερο, ένα αφιέρωμα στο «Νέο Κύμα», με φιλοξενούμενη την Καίτη Χωματά. Συμμετέχουν: Φώτης Τσεβάς, Κώστας Γλίναβος, Γιάννης Γισδάκης κ.ά.
Τετάρτη 17/1
  • Μία διαφορετική προσέγγιση σ' αυτό που ονομάζουμε χαρακτική, επιχειρεί ο Περικλής Γουλάκος, στην έκθεση έργων του που εγκαινιάζεται σήμερα (7.30μμ) στην αίθουσα «ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ» (Ρίζου και Νικαίας 10, πλατεία Βικτωρίας). «Χαρτοπόλεμος» είναι ο γενικός της τίτλος. Ο καλλιτέχνης με προσωπικά ευρήματα, αλλά και με ιδιαίτερη προσήλωση στο προσδοκώμενο αποτέλεσμα, χρησιμοποιεί τις παραδοσιακές τεχνικές της χαρακτικής χωρίς τις προκαταλήψεις του παρελθόντος. Ετσι, στο ίδιο έργο μπορεί να συνυπάρχουν δύο τεχνικές, ή στο τέλος η ολοκλήρωσή του να επιτυγχάνεται ακόμα και με ζωγραφικές προσθήκες.
Πέμπτη 18/1
  • Πρεμιέρα στο «Απλό Θέατρο» με το έργο «Ο θαυματοποιός» του Μπράιαν Φρίελ, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά από τον καλλιτεχνικό οργανισμό «Φάσμα», σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ, σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα, σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Πάτσα, μουσική Ελένης Καραΐνδρου. Παίζουν: Γιάννης Φέρτης, Ταμίλλα Κουλίεβα, Δημήτρης Οικονόμου.
  • Η κουβανέζικη μουσική θα πλημμυρίσει το Θέατρο Κολεγίου Αθηνών, σήμερα (9.30μμ), όπου θα εμφανιστεί η θρυλική «Orquestra Aragon». Η πιο γνωστή και αγαπητή ορχήστρα στην Κούβα, καθώς η 60χρονη ιστορία της συμβαδίζει με την εξέλιξη της σύγχρονης κουβανέζικης μουσικής.

Η κουβανέζικη ορχήστρα «Orquestra Aragon»
Η κουβανέζικη ορχήστρα «Orquestra Aragon»
«Το φάντασμα της όπερας Νο 2» του Γκαστόν Λερού ανεβαίνει, στο θέατρο «Χώρα» της Κυψέλης, σε απόδοση, διασκευή και σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, σκηνικά - κοστούμια Αναστασίας Αρσένη. Παίζουν: Γιάννης Μποσταντζόγλου, Φώτης Σπύρος, Κατερίνα Μουτσάτσου, Φαίδων Καστρής, Χάρης Γρηγορόπουλος, Ηλίας Γιαννάκης, Γεωργία Μαυρογεώργη.

Εγκαινιάζεται σήμερα (7μμ) στην γκαλερί «Νέες Μορφές» (Βαλαωρίτου 9), έκθεση έργων του Τάκη Ζερδεβά. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί μικρά τμήματα εικόνων ως συντακτικές μονάδες μιας ευρύτερης εντύπωσης και τα συμπαραθέτει. Οπως σημειώνεται στον κατάλογο, «αφού ερεύνησε τις δυνατότητες μιας αφήγησης με εικόνες στην πρώτη ενότητα της εικαστικής του πορείας, κατά τη δεύτερη ενότητα θέτει πλέον με σκληρό τρόπο το ερώτημα της σχέσης εικόνας και λέξεων».

Παρασκευή 19/1
  • Πρεμιέρα στη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου με το έργο των Αλέκου Σακελλάριου - Χρήστου Γιαννακόπουλου «Ενας ήρως με παντούφλες», σε σκηνοθεσία του Γιάννη Ιορδανίδη. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι: Μπέτυ Βαλάση, Νίκος Μπουσδούκος, Δημήτρης Τσούτσης κ.ά.

Ανεβαίνει σήμερα, στο «Φούρνο», σε θεατρική διασκευή το μυθιστόρημα του Ουγκό «Η τελευταία μέρα ενός κατάδικου», σε διασκευή και μετάφραση Αντώνη Κρίνου, σκηνοθεσία Κοράη Δαμάτη και σκηνικά κοστούμια Κωνσταντίνου Κυπριωτάκη. Ερμηνεύει ο Νικόλας Βαγιονάκης.

Εργο του Κώστα Ανανίδα
Εργο του Κώστα Ανανίδα
Η Ελένη Βιτάλη από σήμερα θα παρουσιάζει στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο» (Συγγρού 143) μια παράσταση βασισμένη στη δύναμη της ερμηνείας της και στη χαρά του «ταξιδιού». Μαζί της οι Λιζέτα Καλημέρη, Κώστας Παυλίδης, Νίκος Ξύδης, ο σπουδαίος δεξιοτέχνης του κλαρίνου Γιάννης Βασιλόπουλος και δεκαμελής ορχήστρα.

Σάββατο (20/1)
  • Στο «Ρόδον» (Μάρνη 24) η αποψινή βραδιά (9.30μμ) ανήκει στα «Υπόγεια Ρεύματα». Το δημοφιλές συγκρότημα της ελληνικής ροκ θα προσφέρει μια δυνατή συναυλία σμιλεμένη με καινούρια και παλιότερα τραγούδια του και επανεκτελέσεις - έκπληξη.

Ελένη Βιτάλη
Ελένη Βιτάλη
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θεατρική άνοιξη(2004-05-08 00:00:00.0)
Παραστάσεις για παιδιά(2002-12-22 00:00:00.0)
«Διαδρομές» των ΔΗΠΕΘΕ(2001-03-21 00:00:00.0)
Ατζέντα εκδηλώσεων(2000-10-15 00:00:00.0)
Τι θα δούμε και πού...(1998-08-07 00:00:00.0)
Με θέατρο και μουσική(1997-07-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ