Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 13 Γενάρη 2001 - αριθ. φύλλου: 7872

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΑΝΤΙΝΑΤΟΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΠΑΜΕ
Σημαντικές ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΑΓΩΝΑ και συντονισμού

Δυο σημαντικές πρωτοβουλίες ενίσχυσης και συντονισμού της αντίστασης των εργαζομένων και των λαών των Βαλκανίων, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την επιχείρηση επιβολής της Νέας Τάξης, της ραδιενέργειας και του θανάτου, ανακοινώθηκαν χτες.

Η μια προέρχεται από το Βαλκανικό ΑντιΝΑΤΟικό Κέντρο, το οποίο απευθύνει έκκληση στους λαούς, τη νεολαία, τα κινήματα ειρήνης της περιοχής, να «εντείνουν τον αγώνα τους ενάντια στο ΝΑΤΟ» και υπογράφεται από δεκαεφτά πολιτικά κόμματα και κινήσεις των βαλκανικών χωρών. Από την Ελλάδα υπογράφεται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ και την Κομμουνιστική Ανανέωση.

Η δεύτερη υπογράφεται από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), το οποίο προτείνει στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των Βαλκανικών χωρών την πραγματοποίηση μέσα στο Φλεβάρη διεθνούς συνάντησης βαλκανικών συνδικάτων, με θέμα «Βαλκάνια χωρίς πυρηνικά και ξένα στρατεύματα». Ως χώρος φιλοξενίας της συνάντησης προτείνεται από το ΠΑΜΕ η Θεσσαλονίκη, χωρίς, ωστόσο, να αποκλείεται οποιαδήποτε άλλη χώρα και πόλη.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ «KFOR»
Μαζικό κύμα αιτήσεων επιστροφής

Με 142 αναφορές Ελλήνων στρατιωτών, που ζητούν την άμεση αποχώρησή τους από το Κοσσυφοπέδιο, επέστρεψαν χτες βράδυ στην Αθήνα ο υπουργός Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλος και η στρατιωτική ηγεσία, από το Ουρόσεβατς, όπου είχαν μεταβεί, με στόχο να διασκεδάσουν και να καθησυχάσουν τις ανησυχίες των στρατευμένων. Είναι φανερό, όμως, πως δεν το κατάφεραν. Οπως δεν καταφέρνει και η γενικότερη κυβερνητική επιχείρηση να καθησυχάσει τη συνεχώς εντεινόμενη ανησυχία των εργαζομένων και του λαού, που απαιτεί, μέσα από πολύμορφες κινητοποιήσεις, να γυρίσουν αμέσως πίσω όλοι οι στρατευμένοι. (Η φωτογραφία από την προχτεσινή μεγάλη κινητοποίηση στην Αθήνα)


ΣΕΛ.  3,    6   -   13


Υπόλογοι και για μολυσμένα τρόφιμα;

Ευρύτερες διαστάσεις προσλαμβάνουν οι επιπτώσεις των... ανθρωπιστικών ΝΑΤΟικών βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου και μη, καθώς, όλα τα τελευταία χρόνια γίνονταν και γίνονται, χωρίς κανένα έλεγχο, εισαγωγές φρούτων και λαχανικών, φρέσκων και κατεψυγμένων, από τη Γιουγκοσλαβία και τις άλλες, γειτονικές χώρες


ΣΕΛ.  10   -   11
ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
«Φτάνει πια η κοροϊδία!»

«Φτάνει πια η κοροϊδία και τα παιχνίδια σε βάρος των παιδιών μας. Δεν ανεχόμαστε άλλο να υποθηκεύεται η ζωή, η υγεία και το μέλλον τους», καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Γονέων Στρατευμένων και καλεί κάθε γονιό και εργαζόμενο να ενώσει τη δύναμη και τη φωνή του με όσους αγωνίζονται ενάντια στο ΝΑΤΟικό όλεθρο


ΣΕΛ.  12

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ