Κυριακή 22 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παραστάσεις για παιδιά

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα»
«Ρωμαίος και Ιουλιέτα»

Η «Παιδική Αυλαία» παρουσιάζει το έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Σαίξπηρ, στο θέατρο «Βασιλάκου», σε συνεργασία με τη «Θεατρική Διαδρομή», σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου, σκηνικά - κοστούμια Ασπελίνας Σπανού, μουσική Δημήτρη Λέκκα. Παίζουν: Χάρης Αρώνης, Ελενα Αρβανίτη, Γιάννης Καλατζόπουλος, Κώστας Δαρλάσης, Ζωή Αβραμίδου, Στέλιος Γούτης, Δημήτρης Γιώτης.

  • «Η πεντάμορφη και το τέρας», των Θωμά Μοσχόπουλου - Ξένιας Καλογεροπούλου, που βασίζεται στο ομώνυμο παραμύθι, παρουσιάζεται στη «Μικρή Πόρτα», σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, σκηνικά Αντώνη Δαγκλίδη, κοστούμια Κλαιρ Μπέισγουελ, μουσική Νίκου Κυπουργού, χορογραφία Ελένης Γκασούκα. Παίζουν: Θανάσης Δήμου, Αννα Καλαϊτζίδου, Μαρία Κορδώνη, Αντώνης Καρυστινός, Κατερίνα Λούρη, Μπέτυ Νικολέση, Γιώργος Χρυσοστόμου.
  • Στην παιδική σκηνή του «Χώρα» παρουσιάζεται το έργο της Κάκιας Ιγερινού «...Σαν τον Πινόκιο», που ξεκίνησε από τα «Τραγούδια για παιδάκια και παιδιά» του Μίκη Θεοδωράκη. Ολα αυτά είναι διαμορφωμένα σε μουσική παράσταση με 15 ηθοποιούς και 8 μουσικούς, με συμμετοχή της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης». Σκηνοθεσία Γιάννη Λαπατά, σκηνικά - κοστούμια Ντόρας Λελούδα, χορογραφίες Μαρίας Αλβανού. Παίζουν: Θοδωρής Αντωνιάδης, Αλέξανδρος Σωτηρίου, Λίζα Ψαλτάκου, Δημήτρης Αχαρτζίδης, κ.ά.
  • Ενα αριστουργηματικό έργο όπερας και συνάμα ένα γοητευτικό παραμύθι είναι ο «Ελεύθερος Σκοπευτής» του Καρλ Μαρία φον Βέμπερ, που ανεβαίνει στην Παιδική Σκηνή της Λυρικής Σκηνής, στο Θέατρο «Ακροπόλ», σε διασκευή - σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη.
  • Το πασίγνωστο περιπετειώδες μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες», παρουσιάζεται στην Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου σε θεατρική διασκευή Γιώργου Βάλαρη και Μαριάννας Τόλη, σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια Μαριάννας Τόλη, σκηνικά Γιώργου Ασημακόπουλου, κοστούμια Νίκου Σαριδάκη και χορογραφία Chet Walker.
  • «Η Ρακωδία των σκουπιδιών»
    «Η Ρακωδία των σκουπιδιών»
    Ογδόντα λιλιπούτειες κούκλες αντιμετωπίζουν τα παιδιά, στο θέατρο «Κνωσός», που ανεβάζει το έργο «Ο Γκιούλιβερ στη χώρα των Λιλιπούτειων». Η παράσταση ανεβαίνει με την τεχνική του Μαύρου Θεάτρου, σε διασκευή των Γιούρι Στούπελ - Λάμπρου Τσάγκα. Η σκηνοθεσία είναι του Λάμπρου Τσάγκα, η μουσική του Γιούρι Στούπελ, τα σκηνικά του Σάββα Πασχαλίδη, οι στίχοι του Βασίλη Αναστασιάδη, οι κούκλες της μοναδικής στο είδος γλύπτριας κούκλας για το Μαύρο Θέατρο, Ιβα Χατζίεβα, από τη Βουλγαρία. Παίζουν: Γιάννης Κατσάμπας, Τάκης Λιατζιβίρης, Νίκος Καραγιώργης, Γιάννης Μπίμης, κ.ά.
  • «Η Ρακωδία των σκουπιδιών - Ο κύκλος της χαράς», ένα οικολογικό παραμύθι για παιδιά, του Κώστα Λαμπρούλη, ανεβαίνει αύριο στο «Αργώ», σε σκηνοθεσία του συγγραφέα, μουσική Χρήστου Κτιστάκη, χορογραφίες Ρούλας Καραφέρη, σκηνικά - κοστούμια Ελίνας Δράκου. Παίζουν: Μανώλης Ιωνάς, Δήμητρα Λαρετζάκη, Μαρία Μαλταμπέ, Μαρία Σαλτίρη.
  • Ο «Αίσωπος κάτι θέλει να μας πει...», είναι ο τίτλος του έργου της Κάρμεν Ρουγγέρη που παίζεται στο «Θέατρο Πειραιώς», σε σκηνοθεσία της ίδιας, σκηνικά - κοστούμια Χριστίνας Κουλουμπή, μουσική Γιάννη Μακρίδη και χορογραφίες Πέτρου Γάλλια.
  • Στο «Γκλόρια» παρουσιάζεται το μιούζικαλ «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων». σε μουσική Μίμη Πλέσσα. Παίζουν: Ρ. Απέργη, Δ. Βέργαδος, Μ. Δρακοπούλου, Ν. Ζώκας, κ.ά.
  • «Ο Μάγος του Οζ» στο θέατρο «Κάτω από τη γέφυρα» σε σκηνοθεσία Νίκου Δαφνή και μουσική Μίμη Πλέσσα. Παίζουν: Κ. Καλκοπούλου, Κ. Κλάδης, Ο. Λιατήρη, Κ. Μπουρμάς, Γ. Τσικής, κ.ά.
  • Στο «Θέατρο του Ηλιου», «Ο μαθητευόμενος μάγος» της Δάφνης Βασιλειάδου, εμπνευσμένο από το ομώνυμο ποίημα του Γκαίτε. Παίζουν: Ν. Σταματόπουλος, Μ. Ροβάκη, Ανδρέας Παπασπύρος.
  • Τον «Κουρέα της Σεβίλης» παρουσιάζει η «Ονειροπόληση» στο θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη», σε σκηνοθεσία Σάσας Καστούρα και διασκευή Τούλας Ζαχαριουδάκη.
  • «Ο γύρος του κόσμου σε ογδόντα ημέρες»
    «Ο γύρος του κόσμου σε ογδόντα ημέρες»
    Ο «Δον Κιχώτης» σας περιμένει στην «Αλκυονίδα». Το έργο του Θερβάντες παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία και διασκευή Γιώργου Μεσσάλα, με τον ίδιο στον ομώνυμο ρόλο.
  • Πολλά αγαπημένα τραγούδια ζωντανεύουν ξανά, στο «Τριανόν», από τους συντελεστές του περίφημου δίσκου «Μίλα μου για Μήλα», που είχε κυκλοφορήσει από το ΣEIPIO του Μάνου Χατζιδάκι, σε μια συναυλία για παιδιά. Σκετς, χορός, παντομίμα και πολλά τραγούδια, μεταξύ των οποίων τα πασίγνωστα τραγούδια από τη θεατρική «Φρουτοπία», μέσα σε ένα σκηνικό που μεταβάλλεται συνεχώς. Με τη συνοδεία πέντε μουσικών επί σκηνής, η Μαριάννα Ευστρατίου, ο Σταύρος Παπασταύρου και οι ηθοποιοί Φώτης Μακρής και Ηλίας Γιαννάκης τραγουδούν και ενσαρκώνουν τους πασίγνωστους ήρωες του Ευγένιου Τριβιζά.
  • Την «Τρικυμία» Ουίλιαμ Σαίξπηρ, αξίζει να δείτε, στο θέατρο «Βρετάνια» σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ