Σάββατο 12 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Με θέατρο και μουσική
  • Μικροί, μεγάλοι, δείτε στο "Θέατρο Πέτρας" της Πετρούπολης, σήμερα (9μμ) την "Παιδική Αυλαία",του Γιάννη Καλατζόπουλου,με το έργο του "Ονειρο ηλεκτρονικής νύχτας",που παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία το χειμώνα. Πρόκειται για έργο απολαυστικά καυστικό για τη βλαβερή επίδραση των ηλεκτρονικών μέσων "ψυχαγωγίας" και "ενημέρωσης" στην παιδική ψυχή. Εργο που αποτελεί το συγγραφικό "ντεμπούτο" του Γ. Καλατζόπουλου, μετά από σαραντάχρονη θεατρική θητεία, πολλές διασκευές κλασικών έργων και πολλές σκηνοθεσίες επαγγελματικού παιδικού θεάτρου. Εργο που επαινέθηκε πολύ και από το ενήλικο κοινό, αφού διδάσκει, ψυχαγωγεί και ελευθερώνει τη φαντασία των παιδιών. Η σκηνοθεσία είναι του συγγραφέα. Τα σκηνικά του Θανάση Τζάτσου,τα κοστούμια του Νίκου Αδειλίνη,η μουσική του Θανάση Ρούφου,οι χορογραφίες της Ελενας Βακαλοπούλου,η διδασκαλία της παντομίμας του Βασίλη Λάγγου,οι μάσκες της Μαίρης Ενισλίδου.Παίζουν οι ηθοποιοί: Μίρκα Καλατζοπούλου, Γιάννης Καλατζόπουλος, Γιάννης Τσίκης, Μαρία Χατζηϊωαννίδου, Στέλλα Μπονάτσου.
  • Την αριστοφανική "Λυσιστράτη" παρουσιάζει σήμερα στην Επίδαυρο,ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου,σε μετάφραση Κώστα Γεωργουσόπουλου,σκηνοθεσία Χρίστου Σιοπαχά,σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Τουμαζή.
  • Στο Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη" σήμερα (9.30μμ), ο θίασος "Αιχμή" παρουσιάζει το σαιξπηρικό "Ημέρωμα της στρίγκλας".Σκηνοθεσία Γιάννης Νικολαϊδης,σκηνικά Μιχάλης Αγγελάκης,κοστούμια Ολγα Σχοινά,μουσική Στ. Παπαδάκης.
  • Ο ιαπωνικός θίασος "East" αύριο (9.30μμ), στο "Θέατρο Ρεματιάς" του Χαλανδρίου, παρουσιάζει τη "Μήδεια" του Ευριπίδη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του "Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου", με τίτλο "Από την Ιφιγένεια στη Μήδεια, Γυναίκα - Μύθος - Ερωτας".
  • Τους αριστοφανικούς "Ορνιθες" παρουσιάζει το Θέατρο Τέχνης,τη Δευτέρα, στο Δημοτικό Θέατρο Καβάλας.Πρόκειται για την ιστορική παράσταση του Καρόλου Κουν, σε μετάφραση Βασίλη Ρώτα,σκηνικά - κοστούμια Γιάννη Τσαρούχη,μουσική Μάνου Χατζιδάκι και χορογραφίες Ζουζούς Νικολούδη.Τη παράσταση σκηνοθετικά επιμελήθηκαν οι Γιώργος Λαζάνης και Μίμης Κουγιουμτζής,σκηνικά Διονύσης Φωτόπουλος,μουσική Νίκος Κυπουργός.Πρωταγωνιστεί ο Θύμιος Καρακατσάνης.
  • Στο Αρχαίο Θέατρο Δίου,φιλοξενείται σήμερα (9μμ) ο μολιερικός "Δον Ζουάν" από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βόλου,σε μετάφραση Παναγιώτας Πανταζή,σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη,σκηνικά Αγνής Ντούτση,κοστούμια Κώστα Βελινόπουλου,μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου.Παίζουν:Γιάννης Φέρτης, Γιάννης Μπέζος, Θέμις Μπαζάκα, Νίκος Γαρουφάλου κ. ά.
... και μουσική
  • Τη Δευτέρα, στο Ηρώδειο, η Παραδοσιακή Γυναικεία Χορωδία της Εθνικής Βουλγαρικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης θα παρουσιάσει το "Μυστήριο των Βουλγαρικών Φωνών".
  • Τον Βασίλη Λέκκα φιλοξενεί, σήμερα (9.30μμ), στο Βεάκειο Αμφιθέατρο το Φεστιβάλ Πειραιά. Ο τραγουδιστής θα ερμηνεύσει τραγούδια Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Σπάθα, Μίκη Θεοδωράκη και από την ανέκδοτη ακόμα δουλιά του Χάρη Παπαδόπουλου σε ποίηση Νίκου Καββαδία και τραγούδια της συνεργασίας του με τον Γιάννη Μαρκόπουλο.
  • Ο Νίκος Παπάζογλου - Δευτέρα και Τρίτη (9μμ) - εμφανίζεται στον Πύργο της Πλακεντίας,στην Πεντέλη, στο πλαίσιο των "Κρυσταλλείων '97".
  • Με συναυλία του Δημήτρη Μητροπάνου συνεχίζεται, τη Δευτέρα (9.30μμ), το Φεστιβάλ "Πέτρας" του δήμου Πετρούπολης. Συμμετέχουν οι Μ. Χατζημανώλης, Γεωργία Βεληβασάκη, Στέλλα Χροναίου.
  • Ο Τίτο Πουέντε και η μπάντα του εμφανίζονται, τη Δευτέρα (9.30μμ), στο Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη",στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Υμηττού.
  • Σήμερα στο ρεμπέτικο στέκι "Απτάλικο" (Ηρώνδα 6Α, Καλλιμάρμαρο), ο Γιάννης Λεμπέσης και η ορχήστρα "Λαϊκή Στράτα" παρουσιάζουν απτάλικα και ρεμπέτικα τραγούδια.
Εκτός Αθηνών
  • Στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου τραγουδούν τη Δευτέρα (9μμ) οι Διονύσης Τσακνής - Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και καλούν το κοινό να φτιάξει το "δικό του παραμύθι" για ένα "παυσίλυπον αποτέλεσμα" (εισιτήρια στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου και στα κεντρικά δισκοπωλεία).
  • Στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου των Χανίων θα δώσει τη Δευτέρα συναυλία ο Νίκος Ξυδάκης με το συγκρότημά του.
  • Στο Ανοιχτό Θέατρο Μπούρτζι της Σκιάθου σήμερα (9.30μμ), εμφανίζονται οι Μελίνα Κανά, Γεράσιμος Ανδρεάτος.Αύριο, στον ίδιο χώρο (9.30μμ), το Θέατρο Σκιών "Ιάσων" παρουσιάζει τον "Καραγκιόζη Σφουγγαρά".
  • Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας,σήμερα στο Αρχαίο Ωδείο, φιλοξενείται η Ορχήστρα των Χρωμάτων,με διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη. παιδική χορωδία "Μανώλης Καλομοίρης" φιλοξενείται σήμερα στο Δημαρχείο Καρλοβασίου στη Σάμο. Σήμερα, στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου, έργα του Καλομοίρη θα παρουσιάσουν οι Ελενα Μουζάλα (πιάνο) και Μαρία Σκαρλάτου (σοπράνο).
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2009-07-05 00:00:00.0)
Εντός και εκτός(2002-08-17 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2001-01-14 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2000-07-16 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2000-06-11 00:00:00.0)
Τα φεστιβάλ προτείνουν(1998-07-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ