Σάββατο 12 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εξαφανίσεις και εμφανίσεις

Μια ταινία είναι ικανή, αν είναι καλή, να μας δροσίσει, να μας ψυχαγωγήσει, να μας κάνει ευχάριστη τη βραδιά. Αυτή την καυτή βραδιά του Ιούλη. Δεν είναι σίγουρο πως κάτι τέτοιο που ζητάμε υπάρχει στο αποψινό τηλεοπτικό πρόγραμμα. Ομως, θα ρίξουμε μια γρήγορη ματιά για να δούμε τι θα δούμε!

Από την ΕΤ - 2 στις 17.50 "Παράξενη εξαφάνιση" του Τέρενς Φίσερ.

Πρόκειται για μια ασπρόμαυρη ταινία εποχής βρετανικής παραγωγής τoυ 1950, που θα μας γυρίσει στο Μάη του 1889. Η Βικτώρια Μπάρτον και ο αδελφός της Τζον φτάνουν στο Παρίσι για να επισκεφτούν τη "Μεγάλη έκθεση", και καταλύουν σε ένα ξενοδοχείο που ανήκει στη μαντάμ Ερβ και στην εξαδέλφη της. Την επομένη το πρωί, η Βικτώρια ξυπνά γεμάτη ανυπομονησία για την έκθεση, πηγαίνει στο δωμάτιο του αδελφού της και δεν τον βρίσκει. Δε θα αργήσει να συνειδητοποιήσει ότι ο Τζον έχει εξαφανιστεί. Με τους Ντερκ Μπόγκαρντ και Τζιν Σίμονς.

Από την ΕΤ - 1 στις 00.20 "Ο νόμος του Νταν Κάντι" του Κλοντ Φουρνιέ.

Ενας Καναδός αστυνομικός, που υπηρετεί στο Ειδικό Σώμα Εφίππων Αστυνομικών, προσπαθεί να συλλάβει τον Ινδιάνο που σκότωσε τους γονείς του.Ομως, στην πορεία αυτής της τρομερής καταδίωξης, οι ρόλοι αλλάζουν, αντιστρέφονται και ο διώκτης γίνεται θήραμα. Ενα απελπισμένο, τρομαγμένο θήραμα που παλεύει για τη ζωή του. Με τον Ντόναλντ Σάδερλαντ.

Από το STAR στις 01.30 "Ο άνθρωπος με το αδιάβροχο" του Τζον Χιούστον. Πρόκειται για μια περιπέτεια του 1973 που αφηγείται την εξής ιστορία: Ο Τζόζεφ Ρίνατερ συλλαμβάνεται κατά τη διάρκεια μιας ληστείας και φυλακίζεται. Ομως, θα καταφέρει να δραπετεύσει μαζί με ένα συγκρατούμενό του, που όπως αποδεικνύεται αργότερα είναι κατάσκοπος. Πρόκειται για ένα από τα πιο δυνατά ψυχολογικά θρίλερ του Ιρλανδού Τζον Χιούστον, με ένα έξοχο καστ ηθοποιών. Παίζουν Πολ Νιούμαν, Ντομινίκ Σαντά, Τζέιμς Μέισον, Χάρι Αντριους.

Από την ΕΤ - 3 στις 23.00 "Το κατώφλι" του Ρίτσαρντ Πιρς.

Ο διάσημος και καταξιωμένος καρδιοχειρουργός Τόμας Βρέιν, έχει σώσει τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων, που τον λατρεύουν σα θεό. Ενας αγαπημένος του ασθενής πεθαίνει κατά τη διάρκεια μιας εγχείρησης, πράγμα που λυπεί βαθύτατα τον καρδιοχειρουργό. Μια μέρα θα χειρουργήσει μια 20χρονη κοπέλα και για να τη σώσει θα ακολουθήσει μια επαναστατική μέθοδο με μεταμόσχευση τεχνητής καρδιάς. Η εγχείρηση θα επιτύχει όμως θα αλλάξει ριζικά τη ζωή γιατρού και ασθενούς. Για πάντα. Με τους Ντόναλντ Σάδερλαντ και Σάρον Ακερ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ