Σάββατο 12 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αναλαμπές χρωμάτων
  • "Αξέχαστα έργα της περιόδου 1970 - 1990" τιτλοφορείται η έκθεση με την οποία κλείνει αυτή την εκθεσιακή της περίοδο η γκαλερί "Ζουμπουλάκη" (πλατεία Κολωνακίου). Πρόκειται για σημαντικές δημιουργίες της περιόδου '70 - '90, που σφραγίζουν τη δουλιά των: Γκίκα, Θεοφυλακτόπουλου, Κοκκινίδη, Μόραλη, Μπότσογλου, Μυταρά, Ψυχοπαίδη, Φασιανού, Νικολάου κ.ά. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τέλος Ιούλη.
  • Την καθιερωμένη, τέτοια εποχή, ομαδική έκθεση, με την οποία κλείνει την εκθεσιακή περίοδο, παρουσιάζει η γκαλερί "Ζυγός" (Βασ. Σοφίας 65). Στην έκθεση που τιτλοφορείται "Καλοκαίρι '97",παίρνουν μέρος οι καλλιτέχνες που παρουσίασαν φέτος δουλιά τους στο "Ζυγό". Μέχρι τις 31 Ιούλη εκθέτουν έργα τους οι: Μιχάλης Αβραμίδης, Μιχάλης Βελούδιος, Γιώργος Κουλούρης, Χαράλαμπος Κωστόπουλος, Τάσος Μπούρας και Δημήτρης Χατζίνας.
  • Εργα του ζωγράφου Τζον Μπίκνελ φιλοξενούνται τον Ιούλη στην γκαλερί "Αρια Καππάτος στην Κεφαλονιά (Αργοστόλι). Οπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στον κατάλογο, "για τον Μπίκνελ η ζωγραφική είναι η πιο άμεση γλώσσα της σκέψης. Η δημιουργική διαδικασία και το προϊόν της είναι συνδεδεμένα από την αρχή του έργου ως την ολοκλήρωσή του. Το χέρι, το μάτι, το μυαλό και η καρδιά λειτουργούν ταυτόχρονα και η συνεργασία αυτή διαφαίνεται στην επιφάνεια του πίνακα".
  • Την ομαδική έκθεση επτά νέων Σουηδών καλλιτεχνών, με τίτλο "Συνωμοσία",θα παρουσιάσει (21/7 - 29/8) η αίθουσα τέχνης FOKA (Ν. Φωκά 17, Θεσσαλονίκη). Η έκθεση - που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της σουηδικής πρεσβείας στην Αθήνα - περιλαμβάνει φωτογραφίες, γλυπτά, κείμενα, κατασκευές και βίντεο. Το θέμα της έκθεσης αναφέρεται στο αίσθημα που επικρατεί στη Σουηδία σχετικά με τη δολοφονία του πρωθυπουργού Ολαφ Πάλμε.
  • Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει το καλοκαίρι η Κοινότητα Μακρυνίτσας, στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας Πηλίου,εγκαινιάζεται σήμερα (9μμ), έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Μοράρου.Τίτλος της "Θάλασσες".Θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Ιούλη.
  • Εγκαινιάστηκε πριν λίγες μέρες στο Λονδίνο, στο παράρτημα του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού,η μεγάλη έκθεση "Φώτης Κόντογλου: Ανταύγειες του Βυζαντίου στον 20ό αιώνα".Τα έργα που παρουσιάζονται, μεταφέρθηκαν από τη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια θα εκτεθούν στο Βερολίνο. Ο κύριος κορμός της έκθεσης αποτελείται από 21 έργα, που ανήκουν σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.
  • "Ινκόντρι" τιτλοφορείται το καινούριο έργο του Μιχάλη Κατζουράκη,που παρουσιάζει η γκαλερί "Ντενίς Ρενέ" στη Βενετία. Εγκαταστημένο στο μεγάλο κανάλι, το μεταλλικό γλυπτό κατασκευάστηκε στην Ελλάδα. Είναι στερεωμένο σε πλωτή πλατφόρμα, έχει ύψος 13 μέτρα και ζυγίζει 6 τόνους. Η ιδέα του έργου πρωτοεμφανίστηκε πέρσι με μία σειρά μικρών γλυπτών, φτιαγμένων από νευρομετάλ, ένα εύκαμπτο υλικό που χρησιμοποιείται στις οικοδομές.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ