Σάββατο 19 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΚΑ
Κινητοποίηση ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία

Μαζική συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο της ΜΕΤΚΑ, στο Βόλο, πραγματοποίησαν προχτές το πρωί συνδικαλιστικά στελέχη και πλήθος εργαζομένων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αντιδρώντας στη συνεχιζόμενη εργοδοτική τρομοκρατία στην επιχείρηση. Κατήγγειλαν, μεταξύ των άλλων, την εργοδοτική τρομοκρατία απέναντι στον εργαζόμενο Κώστα Στεργίου, στέλεχος του ΠΑΜΕ και εκλεγμένο συνδικαλιστή στις διοικήσεις του εργοστασιακού σωματείου, του κλαδικού συνδικάτου Μετάλλου, της Ομοσπονδίας Μετάλλου (ΠΟΕΜ) και της διοίκησης του ΕΚΒ.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ «η εργοδοσία της ΜΕΤΚΑ, με πρωταγωνιστή το εδώ διευθυντικό στέλεχος Γιώργο Οικονόμου, δίνοντας συνέχεια στο σχέδιο "απαλλαγής" της από "ενοχλητικούς εργαζόμενους" που παλεύουν για τα δικαιώματά τους και μπαίνουν μπροστά για την οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς, εξακολουθεί να κρατά σε πλήρη απομόνωση (από τον Οκτώβρη 2009) τον συνάδελφο Κώστα Στεργίου, από τους άλλους εργαζόμενους, ενώ τον τελευταίο μήνα δεν του δίνει αντικείμενο εργασίας. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με άλλους 4 εργαζόμενους που έχουν επαναπροσληφθεί μετά από προσφυγή στα δικαστήρια».

Και συνεχίζει: «Τα επιχειρήματα και οι κατηγορίες της εταιρείας είναι από ψευδή έως γελοία, ανάξια κριτικής και αντιπαράθεσης. Οι επιδιώξεις τους όμως είναι προφανείς. Να απαξιώσουν προσωπικά τον συνάδελφο Κ. Στεργίου και κυρίως να απαξιώσουν την αξία όλης της αγωνιστικής ταξικής συνδικαλιστικής του δράσης στα μάτια των εργαζομένων. Πρόκειται για εργοδοσία αποθρασυμένη επειδή δεν συναντά οργανωμένη, συλλογική και δυναμική αντίδραση». Καταγγέλλει, επίσης, ότι : «Η εργοδοτική πλειοψηφία του Σωματείου έχει ακέραια την ευθύνη για τις αρνητικές εξελίξεις που βιώνουν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο αλλά και για την επίθεση στο συγκεκριμένο συνδικαλιστή. Εχει δώσει "αέρα στα πανιά" της εργοδοσίας για την επίθεση που έχει εξαπολύσει. Εξίσου όμως υπεύθυνες είναι και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στη διοίκηση του ΕΚΒ οι οποίες εκτρέφουν στους κόλπους τους τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό». Καταλήγοντας στην ανακοίνωση τονίζει ότι το ΠΑΜΕ δεν πρόκειται να αφήσει αναπάντητες αυτές τις αντεργατικές ενέργειες. Καλεί τους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν μαζί με το ΠΑΜΕ και τα άλλα ταξικά σωματεία και συνδικαλιστές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα ενίσχυσης της ΔΑΣ για Εργατικό Κέντρο όπλο των εργαζομένων(2018-11-30 00:00:00.0)
Θέλουμε κίνημα με ταξική συνέπεια(2012-11-24 00:00:00.0)
Μηχανισμός ποδηγέτησης των εργατών(2011-12-23 00:00:00.0)
Να αξιοποιηθεί το όπλο της εργατικής αλληλεγγύης(2011-04-14 00:00:00.0)
Ξεδιάντροπο «δούναι και λαβείν»(2000-11-30 00:00:00.0)
Προκαλεί η στάση της πλειοψηφίας(1997-12-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ