Σάββατο 19 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΜΑΙ - ΤΑΞ» ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
Με απεργία και περιφρούρηση απάντησαν οι εργαζόμενοι

Με 24ωρη απεργία χτες και ολοήμερη περιφρούρηση του αγώνα απάντησαν οι εργαζόμενοι στην τρομοκρατία της επιχείρησης «ΜΑΙ-ΤΕΞ» στην Ξάνθη και στην ανελέητη επίθεση που έχει εξαπολύσει στα εργασιακά τους δικαιώματα, με απολύσεις, καταστρατήγηση της ΣΣΕ, καθυστέρηση των πληρωμών κλπ. Την 24ωρη απεργία αποφάσισε το Κλαδικό Συνδικάτο Ιματισμού Ξάνθης και στο πλευρό του στην περιφρούρηση της απεργίας βρέθηκαν μαζικά οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Η εργοδοσία του Βαφείου «ΜΑΙ - ΤΕΞ», τις τελευταίες μέρες, απέλυσε 2 εργαζόμενους που πρωτοστάτησαν στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων (σύνολο 90) για τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους και την εγγραφή τους στο κλαδικό Συνδικάτο Ιματισμού.

Ιδιοκτήτης της επιχείρησης είναι ο Γιάννης Βένος, μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας, της οργάνωσης των βιομηχάνων που, αποθρασυσμένη από την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ τώρα και της ΝΔ προηγούμενα, συντονίζει την ενιαία επίθεση που έχει εξαπολυθεί σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων σε όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη. Στη συγκεκριμένη επιχείρηση δεν εφαρμόζεται η κλαδική σύμβαση εργασίας, υπάρχει καθυστέρηση στις πληρωμές, δεν αναγνωρίζονται οι ειδικότητες, δεν πληρώνονται οι υπερωρίες και η σαββατιάτικη εργασία.

Χτες από το πρωί οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι του εργοστασίου, με τη συνδρομή της αστυνομίας, προσπάθησαν να σπάσουν την απεργία. Μάλιστα απειλούσαν τους εργάτες πως αν δεν μπουν για δουλειά θα απολυθούν. Κόντρα στην τρομοκρατία, με την ενεργό και αποφασιστική δράση των ταξικών δυνάμεων, η απεργία έγινε και στις τρεις βάρδιες. Η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, ενωμένα και αποφασιστικά να σπάσουν την εργοδοτική τρομοκρατία.

  • Τους απεργούς της «ΜΑΙ - ΤΕΞ» στην Ξάνθη χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Κλωστοϋφαντουργία, Ιματισμό και Δέρμα (ΟΕΚΙΔΕ).

Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 80 χρόνια από την έναρξη της εποποιΐας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ