Σάββατο 19 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ»
Κατέθεσε συνολικό πλαίσιο δράσης ενόψει κινητοποιήσεων

Με ζητήματα αιχμής που ανακουφίζουν τα λαϊκά στρώματα αλλά και ικανοποιούν ζωτικές ανάγκες των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, οι δυνάμεις Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν στο τελευταίο (15/3/2011) Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Από κοινού η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ συμφώνησαν σ' ένα πλαίσιο που όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των ασθενών και των εργαζομένων στα νοσοκομεία, και απέναντι στο χαρακτήρα της αντιλαϊκής επίθεσης, αλλά κινείται σε ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Αποφασίστηκε, λοιπόν, για τις 31 Μάρτη 2011 να προκηρυχτεί 24ωρη απεργία στην περιφέρεια με 5ωρη στάση (10 π.μ. - 3 μ.μ.) στην Αθήνα και στον Πειραιά με πανελλαδική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, ώρα 11 π.μ. μπροστά στο υπουργείο Υγείας. Επίσης στις 23 Μάρτη 2011 θα αναπτυχθούν διάφορες πρωτοβουλίες των πρωτοβάθμιων σωματείων.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) κατέθεσε συνολικό πλαίσιο δράσης που καταψηφίστηκε από τις άλλες δυνάμεις. Πρότεινε στο ΓΣ να γίνει 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 30 Μάρτη και γενική απεργία στις 13 Απρίλη. Να γίνουν σε όλα τα σωματεία Γενικές Συνελεύσεις και να αναπτυχθούν αγωνιστικές πρωτοβουλίες, μαζί με τους μαζικούς φορείς, τους συλλόγους των νέων και των γυναικών. Να γίνει συγκέντρωση και συλλαλητήριο στις 30 Μάρτη στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Παρά τα διαφορετικά πλαίσια η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωσε ότι η απόφαση για τις κινητοποιήσεις ήταν ομόφωνη, παραποιώντας και αυτό ακόμα το αποτέλεσμα των ψηφοφοριών. Είναι χαρακτηριστικό πως ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ επαναβεβαίωσαν την ουσιαστική στήριξή τους στο νέο νόμο 3918/2011 (ΦΕΚ Α' 31), που ανοίγει δρόμους στη μείωση των δημόσιων κρεβατιών, τις συγχωνεύσεις, ακόμα και τις καταργήσεις δημόσιων νοσοκομείων, πολυιατρείων και νοσοκομείων του ΙΚΑ. Επίσης με κεντρικό όργανο τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ανοίγει το δρόμο στην αύξηση των πληρωμών για φάρμακα, θεραπείες και εξετάσεις. Η «Υγειονομική Πρωτοβουλία» (στηρίζεται από το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) περιόρισε την πρότασή της στην περιγραφή των προβλημάτων ξεκόβοντάς τα από τις αιτίες που τα γεννούν, ενώ δεν ψήφισε την πρόταση της ΠΑΣΚΕ, την οποία ψήφισε και η ΔΑΚΕ, γιατί δεν καταδικάζει το μνημόνιο.

Οι δυνάμεις Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ, εκτός από τις κινητοποιήσεις, μπορούν να πάρουν πρωτοβουλίες σε όλες τις μονάδες Υγείας και Πρόνοιας για γενικές συνελεύσεις και ανοιχτές συγκεντρώσεις με ζητήματα αιχμής:

  • Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών, το 5ευρο στα εξωτερικά ιατρεία, να δοθούν αυξήσεις στους μισθούς, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού.
  • Να εξοφληθούν άμεσα οι φαρμακοποιοί και οι αυτοαπασχολούμενοι γιατροί από τα Ταμεία - πρωτίστως από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) - με κρατική χρηματοδότηση.
  • Να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί και οι συμβασιούχοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να μην αποχαρακτηρισθούν οι κλάδοι από τα ΒΑΕ και να ενταχθούν οι υγειονομικοί.
  • Να μην κλείσουν και να μη συγχωνευτούν νοσοκομεία και πολυιατρεία. Καμιά μείωση δημόσιων κρεβατιών σε βάρος των λαϊκών αναγκών.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κοινή ανακοίνωση για τη σύσκεψη της ΠΟΕΔΗΝ στα Γιάννενα (2017-04-21 00:00:00.0)
Ανοδος των δυνάμεων που στηρίζει το ΠΑΜΕ (2014-12-03 00:00:00.0)
Σήμερα η πανυγειονομική κινητοποίηση (2011-02-09 00:00:00.0)
Υπονομεύουν τους αγώνες (2011-02-01 00:00:00.0)
Χυδαίος αντικομμουνισμός (2007-05-05 00:00:00.0)
Επιμονή στην «ανθυγιεινή» συναίνεση (2004-04-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org