Τρίτη 1 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΠΑΧΡΕΪΝ
Διαμαρτυριών συνέχεια

Οι μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις συνεχίστηκαν
Οι μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις συνεχίστηκαν
ΜΑΝΑΜΑ.-- Την παραίτηση της σουνιτικής μοναρχίας του βασιλιά Χαμάντ απαίτησαν και την περασμένη Κυριακή χιλιάδες διαδηλωτές στην πρωτεύουσα του Μπαχρέιν Μάναμα.

Παράλληλα 18 βουλευτές του αντιπολιτευόμενου κόμματος Wefaq παραιτήθηκαν, απαιτώντας ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και όχι δήθεν αλλαγές μέσω κυβερνητικών ανασχηματισμών. Σε σχετική επιστολή τους διαμαρτύρονται και για τον πρόσφατο θάνατο διαδηλωτών στη διάρκεια αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων. Εάν οι παραιτήσεις γίνουν δεκτές, τότε θα πρέπει να αναμένονται μερικές εκλογές σε περίπου δύο μήνες, διαφορετικά το κοινοβούλιο θα συνεχίσει να «λειτουργεί» με τα υπόλοιπα 22 μέλη.

Το ίδιο 24ωρο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα επιδοκίμασε υποκριτικά σαν «θετική εξέλιξη» τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης του Μπαχρέιν (περασμένο Σάββατο), προτρέποντας παράλληλα τον μονάρχη Χαμάντ μπιν Ισα αλ Καλίφα να υλοποιήσει τις πρόσφατες δεσμεύσεις του για «μεταρρυθμίσεις και ουσιώδεις αλλαγές». Ο δήθεν «ευαίσθητος» Ομπάμα κάλεσε τον ηγέτη του Μπαχρέιν να προχωρήσει σε «εθνικό διάλογο δίχως αποκλεισμούς ανταποκρινόμενος στη βούληση του λαού»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ