Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...

Συχνά πυκνά ο ΛΑ.Ο.Σ. και ο πρόεδρός του εκφωνούν πύρινους λόγους υπέρ του έθνους και της πατρίδας, δηλώνοντας έτοιμοι να «πέσουν μέχρις ενός» υπέρ βωμών και εστιών... Αυτά για λαϊκή κατανάλωση. Γιατί η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική. Δήλωσε χτες ο Γ. Καρατζαφέρης στον ΑΝΤ1: «Εφόσον δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε οικονομικά, θα δώσουμε σε αντάλλαγμα εθνική κυριαρχία. Αυτό είναι μια "πικρή" και "ξινή" αλήθεια» και παρακάτω: «Είμαι έτοιμος να δώσω για εκμετάλλευση νησιά σε "γκρίζες ζώνες" για μια περίοδο 99 ετών, με την προϋπόθεση ότι θα κατοικηθούν και από Ελληνες πολίτες»...

Απ' τη διατύπωση καταλαβαίνουμε ότι ο Γ. Καρατζαφέρης δεν εναντιώνεται στην εκχώρηση «εθνικής κυριαρχίας». Ισα ίσα την παρουσιάζει σαν κάτι το δεδομένο, σχεδόν τετελεσμένο, με το οποίο ο λαός καλά θα κάνει να συμβιβαστεί αποδεχόμενος ότι έτσι έχουν τα πράγματα και δεν αλλάζουν. Στο όνομα των χρεών και ελλειμμάτων εξάλλου - τα οποία να μην ξεχνιόμαστε προκάλεσε η πολιτική που στηρίζει ο ΛΑ.Ο.Σ. και επί δεκαετίες μπούκωνε το κεφάλαιο με ζεστό χρήμα - προτείνει να παραχωρηθούν επ' αόριστον νησιά, που ο ίδιος εντάσσει σε «γκρίζες ζώνες», στο κεφάλαιο με μόνο όρο να κατοικηθούν και από Ελληνες (σ.σ. άρα και από πολίτες άλλων χωρών! Και όχι δεν άλλαξε θέση ο ΛΑ.Ο.Σ. για τους μετανάστες). Ποια, λοιπόν, εθνική κυριαρχία και ποια συμφέροντα της πατρίδας; Η κυριαρχία και τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας είναι ο καημός τους και, για να τα εξυπηρετήσουν, δε θα διστάσουν να βγάλουν τη χώρα στο σφυρί και να υποθηκεύσουν το παρόν και το μέλλον του λαού της.

***

Δεν είναι η πρώτη φορά βεβαίως που ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. τοποθετείται δημόσια για το ίδιο ζήτημα και μάλιστα για την εκποίηση δημόσιας περιουσίας, αλλά με τρόπο που αποκαλύπτει χαμαιλεοντισμό και υποκρισία. Γιατί μπροστά στη σωτηρία όχι της «πατρίδας», όπως κάλπικα λέει, για την οποία σωτηρία εκχωρεί και κυριαρχικά δικαιώματα, αλλά αυτών που του αναθέτουν αντιλαϊκούς ρόλους, δηλαδή των μεγαλοεπιχειρηματιών, πασχίζει να ξελασπώσει το σύστημα και την κυβερνητική πολιτική. Ετσι την περασμένη βδομάδα, σε πρωινή εκπομπή του «Ράδιο 9» δήλωνε: «Σαφώς και δεν συμφωνώ με την εκποίηση της περιουσίας του Δημοσίου... Εάν αρχίσουμε και πουλάμε την περιουσία μας, τελικά τι θα κληροδοτήσουμε στα εγγόνια μας; Τι θα αφήσουμε στις επόμενες γενεές σαν Ελλάδα;». Η δημαγωγία και η υποκρισία του αποκαλύφθηκε λίγο μετά όταν απ' το βήμα της Βουλής δήλωνε: «Βγαίνει ο Πρωθυπουργός και λέει θα νομοθετήσουμε και θα το βάλουμε όρο και στο Σύνταγμα ότι δεν πωλείται ελληνική γη. Δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτό (...) Ακούω τώρα "Δεν πουλάμε, δεν πουλάμε!". Εχουμε μία σειρά νησιά ανεκμετάλλευτα. Βρείτε λοιπόν ανθρώπους να τα χτίσουν. Πείτε "σου δίνω αυτό το νησί για 60, για 100 χρόνια να το κάνεις ό,τι θέλεις τουριστικά, αλλά θα μου παραχωρήσεις 10 σπίτια πάνω σε αυτό να βάλω άπορους Ελληνες, να εξασφαλίσω ότι δεν θα αμφισβητείται η εθνική κυριαρχία στο νησί" (...) Τι πρέπει να πει η Ελλάδα, κ. Υπουργέ: Τι δεν πωλείται. Δεν πωλείται αρχαίος τόπος, δεν πωλείται η παραμεθόριος κτλ. όλα τα άλλα πωλούνται, εάν πρόκειται να ξεχρεώσουμε, εάν πρόκειται να σωθεί η πατρίδα. Να καταλάβουν όλοι, βρισκόμαστε σε έναν πόλεμο (...) Θα βάλουμε όμως μια προτεραιότητα: Δεν πωλείται η Ακρόπολις, δεν πωλείται ο Λευκός Πύργος. Ολα τα άλλα γιατί δεν πωλούνται;».

***

Δεν είναι μόνο ο απροκάλυπτος εμπαιγμός σε βάρος του λαού, όταν άλλα λέει στον αέρα μιας ραδιοφωνικής εκπομπής και άλλα πιέζει την κυβέρνηση να πράξει, που προκαλεί. Προκαλεί εξίσου ο ισχυρισμός του, που συνιστά ταυτόχρονα και εκβιασμό προς το λαό, πως η σωτηρία της Ελλάδας εξαρτάται απ' το αν θα αναρτηθεί πωλητήριο και στον τελευταίο βράχο του Αιγαίου και στην τελευταία σπιθαμή δημόσιας γης. Αν μη τι άλλο, βέβαια, αποκαλύπτεται περίτρανα ότι είναι κάλπικη η φιλοπατρία τους. Είναι φιλοπατρία του κεφαλαίου. Ο λαός δεν υπηρετείται όταν βγαίνει στο σφυρί ο πλούτος της, η γη και οι θάλασσές της. Ο ΛΑ.Ο.Σ. και ο Γ. Καρατζαφέρης λειτουργούν και σ' αυτή την περίπτωση σαν μεσίτες των συμφερόντων του κεφαλαίου. Μόνο που παζαρεύουν κάτι που δεν τους ανήκει, που ανήκει στο λαό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ