Τρίτη 8 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΛΑ.Ο.Σ.

«Μείωση μισθών; Εάν χρειάζεται θα το κάνουμε! Για το καλό της πατρίδας»!

Αυτά είπε - την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή - ο Γεώργιος Καρατζαφέρης.

Ηταν ακριβώς την ίδια μέρα που ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, αφού πρώτα «μείωσε» τους μισθούς, κατόπιν έσπευσε να... «κατατροπώσει» και το ΚΚΕ. Το οποίο ΚΚΕ υπερασπίζεται (όπως αφρισμένος κατήγγειλε ο «χέρι - χέρι») το σύνθημα «Νόμος είναι του δίκιο του εργάτη». Ενώ, αντιθέτως, κατά τον ευγενικόν αυτόν πατριώτη, «υπέρτατος νόμος είναι η πατρίδα»...

Για να ξέρετε, πάντως, πώς εννοούν τον όρο «πατρίδα», μερικοί - μερικοί, να προσθέσουμε ότι μόλις χτες (στο ρ/σ «Θέμα 9,89») ο Καρατζαφέρης αποκάλεσε «περίεργο κεκτημένο» (!) το 13ο μισθό των εργαζομένων!

***

Ο «πατριωτισμός» μάλιστα του ΛΑ.Ο.Σ. δεν περιορίζεται ούτε στην κατάργηση του 13ου μισθού ούτε και στη «μείωση» μισθών, γενικά (προσέξτε: όχι μόνο «πάγωμα», αλλά ακόμα και «μείωση», εισηγείται ο «πατριώτης»!).

Ιδού μερικές προτάσεις του Καρατζαφέρη, όπως διατυπώθηκαν στο προηγούμενο «εθνεγερτήριο» σάλπισμά του (11/11/2009), που αποδεικνύουν ότι ο «πατριωτισμός» του ανδρός, σίγουρα θα έκανε τους μαχητές στο Μανιάκι να νιώθουν σαν άβγαλτοι πρόσκοποι:

«Καμία πρόσληψη για μια 5ετία τουλάχιστον και κάλυψη των κενών θέσεων με μετατάξεις». «Μείωση δημοσίων δαπανών». «Νέος νόμος για τα εργασιακά».

Εκεί, δε, που πραγματικά ο επικεφαλής του ΛΑ.Ο.Σ. θύμισε κάτι από Κυναίγειρο στα πεδία του Μαραθώνα, ήταν όταν ζήτησε:

«Επενδύσεις με σαγηνευτικά κίνητρα»! «Κατάργηση πόθεν έσχες και τεκμηρίων για 5 χρόνια»! «Τρία χρόνια αφορολόγητα» για τα «μαύρα χρήματα»!

Καταλάβατε τώρα για τι «πατριώτη» μιλάμε;

***

Αλλά μιας και περί πατριωτισμού ο λόγος, να υπενθυμίσουμε κάτι ακόμα:

Είναι το κόμμα του Καρατζαφέρη που παραμονές των εκλογών (2/9/2009), ετάχθη μαζί με τη ΝΔ και υπερψήφισε στη Βουλή το λεγόμενο «Μνημόνιο Κατανόησης Ελλάδας - ΝΑΤΟ».

Πρόκειται ούτε λίγο - ούτε πολύ για το κατάπτυστο κείμενο με το οποίο παρέχεται εφ' άπαξ η δυνατότητα και η άδεια στο ΝΑΤΟ να αξιοποιεί, να χρησιμοποιεί και να δεσμεύει για λογαριασμό του (στο διηνεκές!), κάθε στρατηγική, στρατιωτική ή πολιτική εγκατάσταση, καθώς και όποιου είδους έμψυχο ή άψυχο υλικό της χώρας (ιδιώτες, υποδομές, μηχανήματα, λιμάνια, αεροδρόμια, εγκαταστάσεις ) που σχετίζεται με την εθνική άμυνα της Ελλάδας, εφόσον το απαιτούν οι ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή!

Μάλιστα, όπως είχε δηλώσει τότε ο εκπρόσωπος του «πατριώτη» Καρατζαφέρη στη Βουλή, ο ΛΑ.Ο.Σ. δε διέκρινε στο ΝΑΤΟικό «Μνημόνιο» να τίθεται θέμα κυριαρχικών δικαιωμάτων για την Ελλάδα!

***

Θα κλείσουμε με τη φράση του Καρατζαφέρη σχετικά με την επιχείρηση τρομοκράτησης της καθαρίστριας στη Θεσσαλονίκη και την προσπάθειά του να ειρωνευτεί την τραγωδία της Κωνσταντίνας Κούνεβα:

«Θέλω να εκφράσω κι εγώ τη συμπάθειά μου στην καθαρίστρια, τη συνδικαλίστρια γι' αυτό που έγινε στο αυτοκίνητό της. Βέβαια, όταν μιλάμε για κρίση στην οικονομία και μία καθαρίστρια έχει ένα αυτοκίνητο αρκετά ακριβό, δείχνει ότι ίσως δεν υπάρχει τόση κρίση στα φτωχότερα στρώματα! Νομίζω ότι βιτριόλι στο αυτοκίνητο δεν δικαιολογεί να της χαριστεί ένα τριάρι! Μία γκαρσονιέρα ίσως!», κατέληξε ο καλός αυτός άνθρωπος...

Σημειωτέον ότι στο άκουσμα των παραπάνω, οι βουλευτές του Καρατζαφέρη διακρίνονταν πίσω του να χασκογελούν περήφανοι για τα ως άνω λεχθέντα εκ μέρους του αρχηγού τους...

***

Εν κατακλείδι:

α) Δεν είναι η πρώτη φορά που η πιο αντιδραστική εκδοχή του αστικού πολιτικού συστήματος αναλαμβάνει να εκπροσωπήσει με τον αυθεντικότερο τρόπο τη μισανθρωπία της άρχουσας τάξης.

β) Ακόμα κι όταν η «μαυρίλα» προσπαθεί να κρυφτεί, η αποφορά της ιδεολογικής της λιπαρότητας δεν την αφήνει.

γ) Να τον έχουν να τον χαίρονται τον Καρατζαφέρη οι εργολάβοι της «ενημέρωσης» και τα τσιράκια τους στα ΜΜΕ που τον κατέστησαν «πολιτικό μέγεθος».

δ) Ο εξυπνακισμός του Καρατζαφέρη που καμώνεται την «ευφυία», η πολιτική ρυπαρότητα που προσποιείται τον «τσεκουράτο λόγο», η χυδαιότητα που υποκρίνεται τον «αντικομφορμισμό», δεν είναι απλώς θέμα «στιλ γλώσσας». Είναι καθρέφτης και ακτινογραφία της έσωθεν βρωμιάς του ολοκληρωτισμού. Αλλωστε ισχύει πάντα ότι δεν υπάρχει χυδαία γλώσσα, παρά μόνο χυδαίοι άνθρωποι.

ε) Μόνο ως έπαινος μπορεί να θεωρείται για το ΚΚΕ ότι ο Καρατζαφέρης και το κόμμα του πρωτοστατούν σε κάθε είδους αντικομμουνιστική προβοκάτσια και συκοφαντία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΛΑ.Ο.Σ. το κόμμα του «γύψου»(2011-11-01 00:00:00.0)
Πατριδοκάπηλοι και θυσίες του λαού(2011-10-11 00:00:00.0)
«Ολα τα σφάζω»!(2011-09-23 00:00:00.0)
Αντιλαϊκή συναίνεση...(2010-05-07 00:00:00.0)
Ρατσιστικό και λαϊκιστικό κήρυγμα(2009-12-24 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2009-09-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ