Πέμπτη 11 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΔΙΩΡΥΓΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Αντίσταση στην ιδιωτικοποίηση και την καταστροφή

Μέρα με τη μέρα, συνεχίζονται οι καταρρεύσεις τεράστιων όγκων χώματος στη Διώρυγα της Κορίνθου, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των εργαζομένων. Από την Πρωτοχρονιά που κατέρρευσε το μεγαλύτερο κομμάτι πρανούς στη Διώρυγα συνεχίζονται σχεδόν καθημερινά πτώσεις και άλλων κομματιών.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα που μας πέρασε, κινδύνεψαν τέσσερις εργαζόμενοι που δούλευαν στο συγκεκριμένο σημείο και έκαναν «σκαλοπάτια», καθώς ξεκόλλησε ένα μεγάλο κομμάτι πρανούς, πάνω στο οποίο δούλευαν, με αποτέλεσμα να μείνουν κρεμασμένοι στο κενό.

Μπροστά στην κατάσταση αυτή, το Σωματείο Ναυτικών Διώρυγας Κορίνθου «Ο Ποσειδών», με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει την κυβέρνηση, θεωρώντας την υπεύθυνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και σημειώνει ότι «δεν έχει δικαίωμα να απαξιώνει τις ζωές των εργαζομένων και να τις προσφέρει βορά στην κερδοσκοπία του κεφαλαίου. Δεν την εξουσιοδότησε κανείς να καταστρέφει με εσκεμμένη αδιαφορία και εγκατάλειψη τη δημόσια περιουσία και να την παραδίδει έναντι πινακίου φακής σε μια ομάδα "ημέτερων" κεφαλαιοκρατών, υιοθετώντας τον ρόλο του μεσάζοντα, εντολοδόχου και μιζαδόρου». Παράλληλα, το σωματείο σημειώνει πως τέσσερα και πλέον χρόνια προειδοποιεί για τον κίνδυνο από τις πτώσεις τεράστιων όγκων βράχων και χώματος.

Τονίζει, επίσης: «Μια χούφτα εργαζόμενοι αντιστέκονται και παλεύουν για το αυτονόητο δικαίωμά τους να ζουν και να υπάρχουν με αξιοπρέπεια, δικαίωμα που αμφισβητήθηκε με τον πλέον χυδαίο και προκλητικό τρόπο από τη διοίκηση και τον μέτοχο της Ανώνυμης Εταιρείας Διώρυγας Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ), σέρνοντας τους εργαζόμενους σιδηροδέσμιους στα δικαστήρια με στημένες κατηγορίες και ψευδομάρτυρες».

Και συμπληρώνει το σωματείο: «Την Πρωτοχρονιά, καθώς και στις 6-1-2001, τεράστιοι όγκοι χώματος σε δύο διαφορετικές στιγμές και σε δύο διαφορετικά σημεία κατέρρευσαν, και μαζί τους κατέρρευσαν με τον πιο κραυγαλέο τρόπο οι προσπάθειες κατασυκοφάντησης και τρομοκράτησης των εργαζόμενων. Τα τελευταία γεγονότα, καθώς και η νέα αποκόλληση μεγάλου τμήματος, αποκάλυψαν τη βαρβαρότητα της πολιτικής της κυβέρνησης και των φερέφωνών της».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ