Πέμπτη 11 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΡΗΤΙΚΟΥ»
Συγκέντρωση στην Αθήνα

Συνεχίζοντας τον αγώνα τους για επαναλειτουργία της επιχείρησης, οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας

Το εργοστάσιο «ΚΡΗΤΙΚΟΣ»
Το εργοστάσιο «ΚΡΗΤΙΚΟΣ»
Με επιμονή και αποφασιστικότητα συνεχίζουν καθημερινά τον αγώνα τους οι εργάτες της κλωστοϋφαντουργίας «Κρητικός» της Πάτρας, από τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς, όταν ο ιδιοκτήτης της ανακοίνωσε εκβιαστικά την αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης.

Μετά το προχτεσινό δυναμικό και μαζικό συλλαλητήριο συμπαράστασης που έγινε από τους εργαζόμενους όλης της Πάτρας, σήμερα οι εργαζόμενοι μεταβαίνουν με λεωφορεία στην Αθήνα και το πρωί θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Εργασίας, το οποίο δύο ολόκληρες εβδομάδες ύστερα από την απώλεια 280 θέσεων εργασίας, δεν έχει προβεί στην παραμικρή ενέργεια. Η αναχώρηση θα γίνει στις 7 π.μ. από το παλιό εργοστάσιο (τέρμα Μαιζώνος) και μαζί με τους εργαζόμενους θα είναι και συνδικαλιστές από τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Πάτρας. Οι εργαζόμενοι θ' απαιτήσουν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου την επαναλειτουργία της επιχείρησης με ευθύνη της κυβέρνησης και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, του μισθού τους και των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Ταυτόχρονα, συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας και την κατάληψη του εργοστασίου, ενώ οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις της πόλης συνεχίζουν τη δράση τους για την καλύτερη προετοιμασία της πανεργατικής απεργίας της Τρίτης 16ης Γενάρη. Με ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους της Πάτρας, αλλά και τους επαγγελματοβιοτέχνες - αποφάσισαν την ίδια ημέρα να κλείσουν τα καταστήματά τους - να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία και στη συγκέντρωση που θα γίνει, εκφράζοντας πιο αποφασιστικά την αλληλεγγύη τους.

Χθες οι εργαζόμενοι του «Κρητικού» πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ, απαιτώντας την καταβολή έκτακτου επιδόματος. Χαρακτηριστικό της κυβερνητικής ...ευαισθησίας και των υπηρεσιών που διευθύνει, είναι το γεγονός ότι ειδικά χτες ο περιφερειακός διευθυντής του ΟΑΕΔ Ανδρέας Μπίθας - τυχαία! - δεν ήταν στην υπηρεσία. Υστερα από την επιμονή των συγκεντρωμένων και ενώ είχαν προηγηθεί αρκετά τηλεφωνήματα, τελικά ο κύριος... διευθυντής εδέησε να συναντηθεί με τους εργαζόμενους. Στο αίτημα των εργαζομένων για επίδομα, ο κύριος διευθυντής απάντησε ότι θα το μεταφέρει στη Διοίκηση του ΟΑΕΔ, η οποία θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη.

Συμπαράσταση από τη Λάρισα

Τη συμπαράσταση της στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο εργοστάσιο «ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΕ», εκφράζει η διοίκηση του ΕΚ Λάρισας, ενώ καταδικάζει την απόφαση της εργοδοσίας να το κλείσει.

Το Εργατικό Κέντρο ζητά, με ευθύνη της κυβέρνησης, την επαναλειτουργία του εργοστασίου, χωρίς να χαθεί καμιά θέση εργασίας και κανένα κεκτημένο δικαίωμα. Προσθέτει επίσης στην ανακοίνωση του ότι: «Θεωρεί απαράδεκτη τη στάση της εργοδοσίας που αρκετό χρονικό διάστημα πίεζε το Σωματείο και τους εργαζόμενους να δεχτούν 80 ομαδικές απολύσεις και την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων σε βάρος τους. Η κυβερνητική πολιτική και οι εκβιασμοί της εργοδοσίας δε θα περάσουν».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αρνήθηκαν κινητοποίηση για τον «Κρητικό»(2001-02-21 00:00:00.0)
Συμπαράσταση στους εργάτες του «ΚΡΗΤΙΚΟΥ»(2001-02-06 00:00:00.0)
Αγωνιστικά, κόντρα στον εμπαιγμό(2001-01-23 00:00:00.0)
«Η κλωστοϋφαντουργία θα ξανανοίξει »!(2001-01-17 00:00:00.0)
Παμπατραϊκή απεργία για επαναλειτουργία(2001-01-16 00:00:00.0)
Αγώνας μέχρι τη δικαίωση(2001-01-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ