Πέμπτη 11 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΟΦΤΕΞ»
Νέα απόλυση στελέχους

Η διοίκηση της «ΣΟΦΤΕΞ», γι' ακόμη μια φορά επιβεβαιώνει την «αποφασιστικότητά» της να προχωρήσει στο σχέδιο διάλυσης της εταιρίας. Αυτή τη φορά ζήτησε την αποχώρηση του διευθυντή μηχανογράφησης Γ. Χαμπάκη. Αντίστοιχα, λίγες μέρες πριν είχε ζητήσει και καταφέρει να αποχωρήσει «οικειοθελώς» ο πρόσφατα τοποθετημένος προϊστάμενος πωλήσεων. Ο διευθυντής της μηχανογράφησης απολύθηκε τελικά μετά την άρνησή του να αποχωρήσει.

Να υπενθυμίσουμε τις πληροφορίες, για ύπαρξη ειδικής πρόβλεψης στον προϋπολογισμό της εταιρίας για αποζημιώσεις ώστε να «πειστούν» οι εργαζόμενοι να φύγουν από τη δουλιά τους. Η στάση του στελέχους της επιχείρησης και ο νέος κύκλος απολύσεων ή... «αποχωρήσεων», αναδεικνύει την ανάγκη της αντίστασης των εργαζομένων ενάντια στις πιέσεις της εταιρίας.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι παρά τις διαβεβαιώσεις της πολυεθνικής εταιρίας για τη διατήρηση, τουλάχιστον για τρία χρόνια, του αριθμού των εργαζομένων σε 1.275 και την αντίθετη τακτική που ακολουθείται, καμιά παρέμβαση δεν έχει γίνει από πλευράς κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ