Σάββατο 12 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΣ
Καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή

«Οι προεκλογικές εντυπώσεις για τον "ευαίσθητο συνήγορο του πολίτη", τα προοδευτικά καλέσματα για το Β΄ γύρο των εκλογών τώρα αποκαλύπτονται», σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στο Δήμο της Αθήνας, με αφορμή την άρνηση της πλειοψηφίας του Γ. Καμίνη να θέσει σε ψηφοφορία ψήφισμα αλληλεγγύης στους μετανάστες απεργούς πείνας. Στην ίδια ανακοίνωση στηλιτεύεται και η έπαρση της διοίκησης για τις 61.000 κλήσεις που έχει επιβάλει η δημοτική Αστυνομία μέσα σε μόλις ένα μήνα!

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Oι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στο Δήμο της Αθήνας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 7/2/2011 κατέθεσαν ψήφισμα έκφρασης αλληλεγγύης στους μετανάστες απεργούς πείνας και ικανοποίησης των δίκαιων αιτημάτων τους από την κυβέρνηση. Η δημοτική πλειοψηφία του κ. Καμίνη, ευθυγραμμιζόμενη πλήρως με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην αντιμεταναστευτική της πολιτική, όχι μόνο απέρριψε το αίτημα, αλλά αρνήθηκε να το θέσει και σε ψηφοφορία.

Οι προεκλογικές εντυπώσεις για τον "ευαίσθητο συνήγορο του πολίτη", τα προοδευτικά καλέσματα για το Β΄ γύρο των εκλογών τώρα αποκαλύπτονται.

Στην ίδια συνεδρίαση οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ έβαλαν θέμα συζήτησης στο ΔΣ καταγγέλλοντας το όργιο επιβολής κλήσεων με εντολή της δημοτικής αρχής, που θέλει τη Δημοτική Αστυνομία άλλο έναν εισπρακτικό μηχανισμό γενικευμένης φορομπηξίας. Η δημοτική αρχή του κ. Καμίνη δήλωσε υπερήφανη που μέσα σ' ένα μήνα επέβαλε 61.000 κλήσεις και κυνικά δήλωσε την πρόθεσή της για εξασφάλιση εσόδων από το χαράτσωμα των εργαζομένων που κάνουν χρήση του δημόσιου χώρου.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ ζήτησαν να σταματήσει αυτή η τακτική σε μια περίοδο που το λαϊκό εισόδημα δέχεται σφοδρή επίθεση από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και κάλεσε το λαό να αντιταχτεί άμεσα στη φορομπηχτική πολιτική του Δήμου της Αθήνας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ