Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Συζήτηση για τη στέγαση των Σύρων προσφύγων

Eurokinissi

Αρνήθηκε η δημοτική αρχή Αθήνας να υιοθετήσει ψήφισμα του Συμβουλίου Ενταξης Μεταναστών (ΣΕΜ) του δήμου που ζητά, ανάμεσα σε άλλα, να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης (στέγη, τροφή κ.λπ.) για τους Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος και ο δήμος να συμβάλει στην αποφασιστική επίλυση του θέματος.

Αντιπροσωπεία των προσφύγων, που βρέθηκε στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ζήτησε από το δήμο να φροντίσει για τη στέγασή τους, παραχωρώντας χώρους της πόλης. Ο δήμαρχος, Γ. Καμίνης, αρκέστηκε να δηλώσει ότι θα παραχωρηθούν κάποιοι χώροι από το Δήμο και την Εκκλησία που όμως δεν καλύπτουν το σύνολο των προσφύγων, ενώ αρνήθηκε το ψήφισμα του ΣΕΜ να αποτελέσει και ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου. Οπως είπε, η Εκκλησία θα διαθέσει μια πολυκατοικία για τη στέγαση περίπου 30 οικογενειών, ενώ ο δήμος θα διαθέσει κενά δωμάτια που υπάρχουν στον ξενώνα αστέγων και στον ξενώνα κακοποιημένων γυναικών. Το δε κέντρο υποδοχής και αλληλεγγύης θα αναλάβει τη σίτιση και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Κατέθεσε δε την... ανησυχία του για την εικόνα της πλατείας Συντάγματος, λέγοντας ότι «έχει έναν ισχυρό συμβολισμό για το ηθικό των πολιτών και πρέπει να προστατευτεί το κέντρο της Αθήνας». Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Α. Σπηλιωτόπουλος είπε ότι «η Αθήνα δεν είναι τόσο γιορτινή όσο θα έπρεπε», ενώ ο Β. Καπερνάρος ζήτησε «να φύγουν σήμερα» οι Σύροι πρόσφυγες από την πλατεία Συντάγματος, γιατί είναι η πλατεία της πόλης...

Από την πλευρά του, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», υπογράμμισε ότι ο δήμος πρέπει να σταθεί πολιτικά απέναντι στο ζήτημα των προσφύγων και ζήτησε το ψήφισμα του ΣΕΜ να γίνει και ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου. Τόνισε, επίσης, ότι θα πρέπει η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Αττικής, η Περιφέρεια και ο Δήμος να αντιμετωπίσουν από κοινού το θέμα της στέγασης των προσφύγων, φροντίζοντας για την επινοικίαση ξενοδοχείου σε οποιοδήποτε μέρος του Λεκανοπεδίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ