Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΤΡΑ
Καμμιά συναίνεση σε απολύσεις

Αγωνιστικά απάντησαν χτες οι εργαζόμενοι στο Δήμο Πατρέων στην κλήση του πταισματοδίκη προς το δήμαρχο Κώστα Πελετίδη να απολογηθεί για την άρνησή του να παραδώσει τους φακέλους των εργαζομένων του δήμου με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου. Οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στην ποινικοποίηση, πραγματοποίησαν στάση εργασίας και συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο.

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, ο Κ. Πελετίδης ενημέρωσε ότι δε θα παραβρεθεί στη σημερινή (σ.σ. χτεσινή) ανάκριση και ότι θα καταθέσει το υπόμνημα στην προανάκριση μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου. Ο Κ. Πελετίδης κάλεσε τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και σε συνεχή κινητοποίηση, γιατί το ζήτημα δεν αφορά κυρίως τη δίκη της δημοτικής αρχής αλλά 324 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους που κινδυνεύουν με απόλυση. Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε μαζική και δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.

Στο υπόμνημα ο δήμαρχος τονίζει ότι ο δήμος Πάτρας δεν πρόκειται να συμβάλει σε απολύσεις εργαζομένων στο δήμο, «γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα είμαστε ανακόλουθοι με τις προεκλογικές δεσμεύσεις που αναλάβαμε απέναντι στους εργαζόμενους και το λαό της πόλης μας, για σταθερή εργασία με δικαιώματα για όλους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ