Σάββατο 12 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Εκδήλωση για το βομβαρδισμό του Πειραιά

Με τη μαζική συμμετοχή κόσμου και έκδηλη την αποφασιστικότητα να εντείνουν τους αγώνες για την εκπλήρωση των ιδανικών της Εθνικής Αντίστασης, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή το πρωί η εκδήλωση με θέμα: «Ο βομβαρδισμός του Πειραιά στις 11 Γενάρη 1944 από τους Αγγλοαμερικανούς ιμπεριαλιστές». Την εκδήλωση διοργάνωσαν η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Παράρτημα Πειραιά και ο Σύλλογος Γυναικών Πειραιά «Η Πρόοδος», μέλος της ΟΓΕ.

Μέσα από την παρουσίαση ιστορικών στοιχείων και ντοκουμέντων αποδείχτηκε πως ο βομβαρδισμός του Πειραιά ήταν κοινή αμερικανοβρετανική επιχείρηση και δεν έγινε για να χτυπηθούν γερμανικοί στρατιωτικοί στόχοι ούτε ήταν στρατιωτικό λάθος. Ηταν, τονίστηκε στην εκδήλωση, συνειδητή πολιτική ενέργεια που στρεφόταν κατά του απελευθερωτικού κινήματος του ΚΚΕ-ΕΑΜ και του μαζικού λαϊκού κινήματος που είχε αναπτυχθεί στην Ελλάδα, να το καταστήσουν ανήμπορο ν' αντιδράσει στα μελλοντικά σκοτεινά τους σχέδια. Γι' αυτούς η χώρα προσφερόταν ως βάση και ορμητήριο για τη Μέση Ανατολή, τα πετρέλαια του Περσικού κόλπου, στη Μεσόγειο, στη διώρυγα του Σουέζ και μέχρι τις Ινδίες.

Αναφερόμενοι οι ομιλητές στη σημερινή κατάσταση και στον πόλεμο που έχει κηρυχθεί σε κάθε λαϊκή οικογένεια, στο όνομα της κρίσης, τόνισαν πως λύση για το λαό δεν μπορεί να έρθει χωρίς να θιγούν η οικονομική κυριαρχία και η εξουσία των μονοπωλίων, χωρίς να θιγεί ο «ευρωμονόδρομος» και κάθε ιμπεριαλιστική ένωση και συμμαχία. «Μόνο ένα οργανωμένο ενιαίο μέτωπο πάλης, επισήμαναν, μια λαϊκή συμμαχία εργατών, υπαλλήλων του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, γυναικών και νεολαίας μπορεί να έρθει σε σύγκρουση με τα μονοπώλια, τα κόμματα και τις κυβερνήσεις τους για τη διεκδίκηση μιας αξιοπρεπούς ζωής για τις οικογένειές μας και ένα σίγουρο μέλλον για τα παιδιά μας με προοπτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ