Σάββατο 12 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΚΑΜ
Με αγωνιστική αισιοδοξία για το μέλλον

Σε κλίμα συναγωνιστικό και με διάχυτη την αισιοδοξία «των μπαρουτοκαπνισμένων του αγώνα», για την ανατροπή των βάρβαρων πολιτικών και των αντιλαϊκών μέτρων που παίρνονται σήμερα, με την ένταση του οργανωμένου ταξικού λαϊκού κινήματος με το ΠΑΜΕ, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6.2.011 στο κέντρο «ΑΣΤΡΑ» στο Βύρωνα, η χρονιάτικη συνεστίαση των Μακρονησιωτών, της ΠΕΚΑΜ. Παρόντες όπως κάθε φορά πλήθος μακρονησιωτών και άλλων αντιστασιακών αλλά και νεότερων αγωνιστών του λαϊκού κινήματος, σε μια ζεστή συντροφική μάζωξη με καλό φαγητό και ποτό και μουσική. Το «παρών» έδωσε και η χορωδία και μαντολινάτα της «Εύγερος» της Κεφαλονιάς, δίνοντας το δικό της χρώμα στην εκδήλωση.

Ευχόμενος την «Καλή Χρονιά» στους συμμετέχοντες, ο πρόεδρος της ΠΕΚΑΜ, Γρηγόρης Ριζόπουλος, θα συμπληρώσει: «Θα ρωτούσε κάποιος που δε μας ξέρει: Ποια καλή χρονιά μπορεί να έχουμε με όλα τούτα που μας επέβαλαν και συνεχίζουν να επιβάλλουν σχετικά με το εισόδημά μας, με τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με την ανεργία, τα χάλια στην Υγεία, την Παιδεία κλπ. Ομως, εμείς εδώ όλοι, είμαστε άλλοι άνθρωποι, δεν είμαστε κιοτήδες, δεν κλαίμε τη μοίρα μας! Εμείς αγωνιστήκαμε για μεγάλες παναθρώπινες αξίες, αγωνιζόμαστε για τα μεγάλα οράματα μιας καλύτερης ζωής του λαού μας και όλων των ανθρώπων. Κι αυτό πάντα με πίστη στο δίκιο μας, με αισιοδοξία, με τραγούδι και χορό, στους αγώνες έως και στο θάνατο. Ετσι, είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον των οραμάτων μας.

Σχετικά με το φετινό προγραμματισμό της ΠΕΚΑΜ, ο πρόεδρός της, θύμισε την ετήσια εκδήλωση - επίσκεψη στο Λαύριο για τη μνήμη των δολοφονημένων του ΑΕΤΟ (Α' Τάγμα) στις 29 του δίσεκτου χρόνου 1948. Επίσης, την εκδήλωση - ολοήμερη επίσκεψη στη Μακρόνησο, το Μάη, εκδήλωση τιμής στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που πέρασαν από το κολαστήριο. Επίσης, η Ενωση, οργανώνει, κάθε χρόνο, κι άλλες εκδηλώσεις τιμής στο χώρο του Μουσείου της Μακρονήσου. Ακόμα, σημείωσε την πρόθεση της διοίκησης της ΠΕΚΑΜ να οργανώσει έκθεση ντοκουμέντων και σήμανση των χώρων στην ίδια τη Μακρόνησο.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της ΠΕΚΑΜ γνωστοποίησε ότι η Ενωση των Μακρονησιωτών δημιούργησε ιστοσελίδα στο ίντερνετ, από την οποία οι ενδιαφερόμενοι και η νεολαία θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά.

Την πίτα για το νέο χρόνο έκοψε ο Λάζαρος Κυρίτσης, αντιπρόεδρος και το πρώτο κομμάτι της ΠΕΚΑΜ παρέλαβε ο αειθαλής Μακρονησιώτης, Παναγιώτης Μακρής, ενώ παραβρέθηκαν, από το ΚΚΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός του, Σπύρος Χαλβατζής, εκπρόσωποι των Κεντρικών της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και πολλών παραρτημάτων της Αττικής, από το Σπίτι του Αγωνιστή ο πρόεδρός του Κ. Μαραγκουδάκης, και πολλών άλλων συλλόγων και σωματείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ