Κυριακή 6 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Εκτός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ο Κάρλσεν

Οι συναντήσεις του 4ου γύρου στον προκριματικό όμιλο της Α' εθνικής

Το παιδί - θαύμα του παγκοσμίου σκακιού, Μάγκνους Κάρλσεν, αντιμετωπίζει σε ηλικία 14 χρόνων (ήδη GM) 25 αντιπάλους συγχρόνως. Αποτέλεσμα; 22 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα!
Το παιδί - θαύμα του παγκοσμίου σκακιού, Μάγκνους Κάρλσεν, αντιμετωπίζει σε ηλικία 14 χρόνων (ήδη GM) 25 αντιπάλους συγχρόνως. Αποτέλεσμα; 22 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα!
Και ενώ σύσσωμος ο σκακιστικός κόσμος και οι κορυφαίοι σκακιστές και παράγοντες προβλέπουν και αναμένουν με αγωνία τον 2ο Ευρωπαίο παγκόσμιο πρωταθλητή (μετά τον Ολλανδό Μακ Οϊβε (1935-37), τον 20χρονο GM Μάγκνους Κάρλσεν, εκείνος με επιστολή του προς τον πρόεδρο της FIDE δηλώνει τη μη συμμετοχή του στον ερχόμενο κύκλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που θα ολοκληρωθεί στο Λονδίνο το 2012!

Ο Νορβηγός, χαρακτηρίζει το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος αναχρονιστικό, με λανθασμένο το δικαίωμα του κάθε παγκόσμιου πρωταθλητή να παίζει απευθείας στον τελικό, σε βάρος των άλλων εξίσου ισχυρών διεκδικητών, που παίζουν αρκετούς αγώνες για να καταλάβουν την άλλη θέση του τελικού.

Στο μεταξύ η FIDE ανακοίνωσε ήδη την αντικατάσταση του Κάρλσεν από το ματς των διεκδικητών με το Ρώσο GM Αλεξάντερ Γκρίστσουκ. Ετσι η κλήρωση διαμορφώνεται διαφορετικά: 1. Τοπάλοβ (Βουλγ., 2775) - Κάμσκι (ΗΠΑ, 2730), Κράμνικ (Ρωσία, 2784) - Ρατζιάμποβ (Αζερ., 2744), Αρονιάν (Αρμ., 2805) - Γκρίστσουκ (Ρωσία, 2773), Γκέλφαντ (Ισρ., 2733) - Μαμεντιάροβ (Αζερ., 2772).

* Σήμερα το πρωί στις 10.30 και στην έδρα της πρώτης αναφερόμενης ομάδας, θα διεξαχθεί ο 4ος γύρος του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος στον προκριματικό όμιλο της Α' εθνικής κατηγορίας: ΑΟ «Ζήνων» Γλυφάδας - Πειραϊκός Ομιλος Σκ., ΣΟ Νέας Φιλαδέλφειας - ΣΟ Παγκρατίου, ΣΟ Αιγάλεω - Πανελλήνιος ΓΣ, ΑΣ Παπάγου - ΓΣ Ασπροπύργου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ