Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΣΚΕ
Στοχοποιεί το ΠΑΜΕ γιατί αποκαλύπτει τον αντεργατικό της ρόλο

Χαρακτηριστικές οι εξελίξεις στο ΕΚ Κατερίνης για τις οποίες οι ταξικές δυνάμεις έδωσαν χτες συνέντευξη Τύπου

Nα γυρίσει την πλάτη στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό και να δώσει ταξική απάντηση στις άθλιες μεθοδεύσεις του, καλεί το ΠΑΜΕ την εργατική τάξη της Πιερίας, με αφορμή την καθαίρεση από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης του Σέργιου Κλιγκόπουλου, που εκλέχτηκε με το συνδυασμό «Ταξική Εργατική Ενότητα», από το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες στην Κατερίνη οι εκπρόσωποι της Γραμματείας Πιερίας του ΠΑΜΕ και ο Σ. Ζαριανόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, κατήγγειλαν το ρόλο των στελεχών της ΠΑΣΚΕ στο νομό, που προχώρησαν στην καθαίρεση του συνδικαλιστή της «Εργατικής Ενότητας», ως «πιστούς και ορκισμένους υπηρέτες της ταξικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, που υπηρετεί τα αφεντικά τους, το κεφάλαιο». Αναφερόμενοι στην καθαίρεση του Σ. Κλιγκόπουλου, σημείωσαν ότι είναι προσχηματική η δικαιολογία της αλλαγής επαγγέλματος που επικαλείται η ΠΑΣΚίτικη πλειοψηφία του ΕΚ Κατερίνης. Μάλιστα ξεκαθάρισαν πως τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ παραβιάζουν το νόμο 1264 και το καταστατικό του Εργατικού Κέντρου, που αναφέρει ρητά ότι «η θητεία των εκλεγμένων αντιπροσώπων στο ΕΚΚ και των εκλεγμένων μελών του ΔΣ διαρκεί μέχρι το επόμενο συνέδριό του». Εξάλλου, η αλλαγή εργοδότη δε σημαίνει αλλαγή επαγγέλματος. Ο Σ. Κλιγκόπουλος έχει προσληφθεί στην ΔΕΥΑΚ σαν οδηγός - τεχνίτης και το σωματείο των εργαζόμενων της επιχείρησης, στο οποίο είναι και εκλεγμένος στο ΔΣ, ανήκει στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου.

Τέλος, υπογράμμισαν ότι η συμπεριφορά της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΕΚΚ δεν αποτελεί έκπληξη, είναι η συνέχεια, το μακρύ χέρι της ΓΣΣΕ, στο εργατικό κίνημα, και είναι υπόλογοι στην εργατική τάξη της Πιερίας. Καθώς «είναι αυτοί που υπέγραψαν την εκ περιτροπής εργασία στα "OLYMPUS PLAZA", και στη "ΒΙΟΡΟΛ". Είναι αυτοί που έκαναν πλάτες στις 11 απολύσεις των Σ/Μ Αρβανιτίδη, οι ίδιοι που αρνήθηκαν να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά στα προγράμματα stage. Είναι αυτοί που με την τακτική τους κάνουν πλάτες για να περάσει η πολιτική της κυβέρνησης. Είναι αυτοί που με την τακτική τους έχουν συρρικνώσει το εργατικό κίνημα στο νομό».

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Η καθαίρεση του στελέχους του ΠΑΜΕ έγινε πρωτοστατούντος του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης Νίκου Κωνσταντίνου και με τη σύμφωνη γνώμη και υπόδειξη της Νομικής Υπηρεσίας της ΓΣΕΕ, που είναι ταγμένη στις επιδιώξεις της υποταγμένης και προδοτικής ηγεσίας της, με το πρόσχημα ότι άλλαξε κλάδο. Το στέλεχος του ΠΑΜΕ, εργαζόμενος για χρόνια στην οικοδομή, βρήκε δουλειά μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα ανεργίας.

Η ΠΑΣΚΕ με την καθαίρεση αυτή νομίζει ότι θα βάλει φραγμό στη δράση του ΠΑΜΕ. Στην καθημερινά ολοένα και αυξανόμενη αποδοχή του από τους εργαζόμενους, την εμπιστοσύνη που του δείχνουν και το αναγνωρίζουν σαν το μοναδικό υπερασπιστή στη θύελλα της άγριας επίθεσης που δέχονται από το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά του, γυρνώντας την πλάτη στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που ούτε πλέον στους χώρους δουλειάς δεν μπορούν να εμφανιστούν γιατί τους διώχνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

H ηγεσία της ΠΑΣΚΕ, αυτή η εργατική αριστοκρατία, οι εργατοπατέρες, που δεν έχουν καμιά σχέση με τις αγωνίες, τα βάσανα και τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και με την πράξη της αυτή αποδεικνύει καθημερινά ότι δουλεύει για τα κέρδη της εργοδοσίας, για τη στήριξη της πολιτικής της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς πλέον γνωρίζουν καλά τα καμώματά της.

Αποδεικνύει ότι ο μόνος της αντίπαλος είναι το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ και τα στελέχη του.

Γιατί αποκαλύπτουν τον επικίνδυνο και ζημιογόνο ρόλο της για την εργατική τάξη της χώρας μας.

Γιατί αποκαλύπτουν την πολιτική της κυβέρνησης, του ΣΕΒ, της ΕΕ.

Γιατί προσπαθούν να οργανώσουν τους εργαζόμενους και την πάλη τους ενάντια στο αντιδραστικό μέτωπο και την αντεργατική πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΣΕΒ - ΕΕ.

Γιατί θέλουν να εμποδίσουν τη ριζοσπαστικοποίηση των εργαζομένων. Να δυναμώνει το μέτωπο κατά των μονοπωλίων, της ΕΕ και κυρίως να συσπειρώνονται όλο και περισσότεροι στην προοπτική της ανατροπής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας στην οικονομία που κουμάντο θα κάνει η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της, για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών τους.

Πρόκειται για ένα συνολικό σχέδιο του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΚΕ για να χτυπήσουν το ταξικό κίνημα, την εργατική τάξη.

Για να βάλουν εμπόδια στην ταξική ενότητα, στην οργανωμένη απάντηση της εργατικής τάξης στην αντιλαϊκή πολιτική και να σπέρνουν το δηλητήριο της ηττοπάθειας, της υποταγής και της μοιρολατρίας.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα που μέχρι και τώρα είχαν την ψευδαίσθηση ότι η ΠΑΣΚΕ, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, μπορεί να ορθώσει ανάστημα στην πολιτική που τους βασανίζει, να την εγκαταλείψουν, να κόψουν κάθε σχέση μαζί της. Να έρθουν σε επαφή με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και να πορευτούν μαζί του.

Το ΠΑΜΕ δηλώνει σε κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν οι δυνάμεις του, τα συνδικάτα, τα στελέχη του, την πάλη τους: Για την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης. Για την αποφασιστική οργάνωσή της σε κάθε χώρο δουλειάς, τη συγκρότηση περισσότερων επιτροπών, πυρήνων του ΠΑΜΕ, την ισχυροποίηση των ταξικών συνδικάτων.

Τη διεκδίκηση των εργαζομένων, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους, σε σύγκρουση με τα μονοπώλια, τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ