Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
Εδιωξαν ασθενή λίγο πριν καταρρεύσει γιατί δεν είχε 65 ευρώ!

Δυναμική παρέμβαση χτες των ταξικών και αγωνιστικών δυνάμεων του νησιού

Πήγε με 40 πυρετό και δυσφορία στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης την Κυριακή το μεσημέρι και τον εμπόδισαν να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις, επειδή δεν είχε να πληρώσει 65 ευρώ! Ο λόγος για έναν 36χρονο άνεργο, ο οποίος βγήκε από το νοσοκομείο τρεκλίζοντας, λόγω του υψηλού πυρετού και των πόνων στους πνεύμονες και τον περιμάζεψε ένας γνωστός που τύχαινε να περνάει εκείνη τη στιγμή απ' έξω, λίγο πριν καταρρεύσει. Η βαρβαρότητα της πολιτικής που εφαρμόζεται και στον τομέα της Υγείας αποτυπώνεται ανάγλυφα στο παραπάνω συμβάν. Οι εργαζόμενοι στην Υγεία, τα ταξικά συνδικάτα, οι ασθενείς πρέπει να ξεσηκωθούν, να απαιτήσουν αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους, διαφορετικά στο άμεσο μέλλον άνθρωποι θα πεθαίνουν έξω από τα νοσοκομεία ή αποκομμένοι στα σπίτια τους επειδή δε θα έχουν να πληρώσουν για εξετάσεις, θεραπεία και φάρμακα.

Οπως καταγγέλλει ο ίδιος ο 36χρονος στην τοπική εφημερίδα «τα ΝΕΑ της Λέσβου», περίμενε την Κυριακή το πρωί στα Επείγοντα και όταν ήρθε η σειρά του, ο γιατρός που τον εξέτασε με το στηθοσκόπιο διαπίστωσε ότι έχει πρόβλημα και του είπε να υποβληθεί σε μια σειρά εξετάσεις, παραπέμποντάς τον στο γκισέ. Οταν πήγε στο Ταμείο και έδωσε το χαρτί με τις απαραίτητες εξετάσεις, ο ...λογαριασμός ήταν 65 ευρώ. Παραπονέθηκε - δείχνοντας το βιβλιάριο του ΙΚΑ - ότι είναι άνεργος και δεν έχει τόσα λεφτά. Τότε του είπαν πως είτε θα περιμένει μέχρι την επομένη για να πάει σε γιατρό του ΙΚΑ να εξεταστεί ή θα υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι θα φέρει τα χρήματα μόλις τα πάρει από το ΙΚΑ ή όταν θα έχει να τα βάλει από την τσέπη του! Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας, καθώς έφευγε ο 36χρονος άνεργος άκουσε τους υπαλλήλους να λένε ότι θα πρέπει να διαγραφεί το όνομά του από τα «εισερχόμενα», ώστε να μη φαίνεται ότι προσήλθε στο νοσοκομείο. Βγήκε τρεκλίζοντας από το νοσοκομείο και τον περιμάζεψε ένας γνωστός του που τύχαινε να περνάει εκείνη τη στιγμή απ' έξω και τον είδε σε αυτή την κατάσταση. Τελικά, εξετάστηκε την επομένη στο ΙΚΑ, όπου του είπαν ότι ήταν ένα βήμα πριν την πνευμονία...

Παράσταση διαμαρτυρίας στο διοικητή και τον υγειονομικό διευθυντή του νοσοκομείου πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι μέλη της διοίκησης του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, του νομαρχιακού τμήματος Λέσβου της ΑΔΕΔΥ, οι δύο εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», συνδικαλιστές από διάφορους κλάδους, αντιπροσωπεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και του σωματείου Συνταξιούχων Ναυτικών Λέσβου. Στην προσπάθεια του διοικητή και του διευθυντή να δικαιολογηθούν, αναλύοντας τη διαδικασία σύμφωνα με το νόμο, οι ταξικές και αγωνιστικές δυνάμεις του ξεκαθάρισαν ότι σε κάθε τέτοια απάνθρωπη ενέργεια θα τους βρίσκει απέναντι και κάθε φορά με πιο δυναμικές κινητοποιήσεις. Ταυτόχρονα κάλεσαν εργαζόμενους και ασθενείς να πάρουν την υπόθεση της Υγείας στα χέρια τους, να κάνουν φράγμα στα ταμεία των νοσοκομείων και να δείξουν ανυπακοή στους απάνθρωπους νόμους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ