Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 1 Φλεβάρη 2011 - αριθ. φύλλου: 10881

ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Θέλουν να βυθίσουν το λαό στη φτώχεια

ΚΚΕ: Για να μην πληρώσει ο λαός, να αντεπιτεθεί οργανωμένα για ριζικές αλλαγές στην οικονομία, με λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από την ΕΕ.


ΣΕΛ.  10  -  12
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΝΕΤ
Η ανυπακοή στοιχείο του πολιτικού αγώνα

Μη νομιμοποιείς στη συνείδησή σου την αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική, δημιούργησε τις προϋποθέσεις να την αλλάξεις, να την ανατρέψεις.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Μια εξέγερση, για να έχει θετική πολιτική διέξοδο, θέλει το λαό στο δρόμο, αλλά απαιτείται να υπάρχει ηγετική πολιτική δύναμη που θα εξασφαλίσει μια πραγματικά εναλλακτική φιλολαϊκή λύση

Στην Αίγυπτο βρίσκεται σε εξέλιξη κοινωνική εξέγερση, με το λαό στους δρόμους. Ταυτόχρονα, είναι άμεση η επιδίωξη των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μέσα από την υποκριτική υπεράσπιση των ελευθεριών του λαού της Αιγύπτου, να ελέγξουν τις εξελίξεις με εναλλακτικές λύσεις που να διασφαλίζουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Βεβαίως, μέχρι τον ξεσηκωμό του λαού, που αψήφησε τις σφαίρες, για τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ η Αίγυπτος ήταν υπόδειγμα δημοκρατίας. Ετσι είναι οι ιμπεριαλιστές, ύπουλοι, κυνικοί και αδίστακτοι. Στην ίδια ρότα και η ελληνική κυβέρνηση, για το μόνο που ενδιαφέρθηκε είναι η υπεράσπιση και διαφύλαξη των ελληνικών καπιταλιστικών επιχειρήσεων στην Αίγυπτο, ενώ ετοιμάζει νέα κατασταλτικά αντιμεταναστευτικά μέτρα με αφορμή τις εξελίξεις στη χώρα αυτή. Ο λαός της Αιγύπτου έχει ανάγκη από πραγματική αλληλεγγύη και αυτή μπορούν και πρέπει να την εκφράσουν οι λαοί.


ΣΕΛ.  8   -   9

*

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Δράση για την απεργία στις 23 Φλεβάρη

Μέρα ολοήμερης κινητοποίησης η 10 Φλεβάρη

Με Γενικές Συνελεύσεις και συνδυάζοντας κάθε πτυχή της ζωής του εργάτη με την απεργιακή μάχη, τα ταξικά συνδικάτα εντείνουν τη δράση τους μπροστά στην απεργία στις 23 Φλεβάρη. Ταυτόχρονα μέρα ολοήμερης κινητοποίησης είναι η 10 Φλεβάρη για το ταξικό κίνημα.


ΣΕΛ.  16  -  17

Κατάντημα ΝΕΤ

Η κρατική ΝΕΤ ξεκίνησε το νέο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με μεγάλο ΠΑΣΟΚικό ζήλο, σαν να είναι δημοσιογραφικό όργανο του ΠΑΣΟΚ. 'Η μήπως είναι; Από το δελτίο παρέλασαν μόνον υπουργοί της κυβέρνησης και ο διευθυντής του «Βήματος», γνωστός επίσης για το φιλοκυβερνητικό, φιλοΠΑΣΟΚικό οίστρο του. Ηταν δε τόσος ο ζήλος τους που ούτε καν αποσπάσματα από την πρωινή συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη ΝΕΤ δεν έδειξαν, παρόλο που στο δελτίο και για τα γεγονότα στην Αίγυπτο και για τους μετανάστες έκαναν θέματα και οι θέσεις του ΚΚΕ εκφράστηκαν στη συγκεκριμένη συνέντευξη, αλλά εξαφανίστηκε από το δελτίο. Σκεφτείτε να μην ήταν και δική τους συνέντευξη... Ως τώρα η ΝΕΤ ήταν μεν φιλοκυβερνητική, κρατούσε όμως ελάχιστα τα προσχήματα. Τώρα έγινε ξεφωνημένο κυβερνητικό όργανο ενημέρωσης. Ο λαός την πληρώνει όχι για να κάνει ΠΑΣΟΚική, κυβερνητική προπαγάνδα. Εκτός και αν εκτελεί κυβερνητικές εντολές. Η διεύθυνση και η κυβέρνηση δεν είναι απλά έκθετες γι' αυτό το κατάντημα, αλλά υπόλογες στο λαό.



ΛΑΡΙΣΑ
Καταιγίδα «επιχειρησιακών συμβάσεων»

ΣΕΛ.  19
ΠΑΜΕ
Απεργιακό κάλεσμα σε μετανάστες

ΣΕΛ.  17
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ
Στήνουν σκηνικό νέων μέτρων

Το σκηνικό για την επιβολή νέων αντεργατικών μέτρων και νέων ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις στήνει η κυβέρνηση, με αφορμή τον ερχομό στη χώρα μας των εκπροσώπων της τρόικας. Εξυφαίνεται ο νέος γύρος επίθεσης, με την επιτάχυνση εφαρμογής μέτρων που ήδη προβλέπονται στο Μνημόνιο και στις αναθεωρήσεις του, αλλά και με την υιοθέτηση νέων.

ΚΚΕ: Ταξική οργάνωση και αντεπίθεση παντού για να αποκρουστεί το αντεργατικό έγκλημα.


ΣΕΛ.  17
ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Υποκριτική η στάση της κυβέρνησης

ΣΕΛ.  29
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Στην υπηρεσία επίδοξων επενδυτών

ΣΕΛ.  14
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Αγωνιστικό ραντεβού στις 5 του Φλεβάρη

ΣΕΛ.  15
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Εγκαταλείψτε τους συμβιβασμένους στα συνδικάτα

ΣΕΛ.  24

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ