Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΟΛΟΗΜΕΡΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ
Σταθμός για την επιτυχία της απεργίας

Δράση για όλα τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τη λαϊκή οικογένεια αναλαμβάνουν ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ

Η νεολαία πρέπει να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της πάλης γιατί δέχεται πρώτη τα πυρά της πλουτοκρατίας
Η νεολαία πρέπει να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της πάλης γιατί δέχεται πρώτη τα πυρά της πλουτοκρατίας
Σε «μέρα ολοήμερης κινητοποίησης» καλούν ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΟΓΕ και ΜΑΣ, καλώντας εργαζόμενους, φτωχή αγροτιά, επαγγελματοβιοτέχνες, γυναίκες και νεολαία να συμμετέχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις - συλλαλητήρια που θα πραγματοποιήσουν στα Δημαρχεία όλης της χώρας, στις 10 Φλεβάρη, στις 6 το απόγευμα.

Οπως τονίζει, σε σχετική ανακοίνωσή η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, «όλα τα μέλη των ΔΣ των σωματείων σε δράση, με περιοδείες, συζητήσεις σε τόπους δουλειάς. Για την επιτυχία της απεργίας, να συγκροτήσουμε ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ σε κάθε τόπο δουλειάς. Τα κύρια ζητήματα πάλης: ΣΣΕ - ακρίβεια - φορολογία - ασφαλιστικό - απολύσεις, ανεργία - υγεία». Στις 10 Φλεβάρη, οι ταξικές δυνάμεις καλούνται να προχωρήσουν στις παρακάτω δράσεις:

  • Στον ιδιωτικό τομέα: Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις, συζητήσεις, συσκέψεις στους τόπους δουλειάς, αξιοποιώντας διαλείμματα και άλλους τρόπους για να συζητήσουμε και να παρθούν αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία.
  • Στο Δημόσιο: Να αξιοποιηθεί η στάση εργασίας που υπάρχει 11.30 π.μ. έως λήξη ωραρίου για συγκεντρώσεις, μαζώξεις σε κάθε χώρο με πρωτοβουλία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, των επιτροπών αγώνα, ενημερώνοντας και καλώντας όλους τους εργαζόμενους σε αγώνα. Να αξιοποιηθούν οι συσκέψεις και να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις - παραστάσεις για ζητήματα που αφορούν τον κάθε χώρο (υγείας, απολύσεων, συμβασιούχων κλπ.).
  • Στους ΟΤΑ, που είναι 24ωρη απεργία για συμβασιούχους και από 11.30 π.μ. έως λήξη του ωραρίου για τους μόνιμους, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, να αναδείξουν το πρόβλημα των συμβασιούχων, κάνοντας μαζικές διαμαρτυρίες στα Δημαρχεία το πρωί, ιδιαίτερα σε όσα υπάρχουν κινητοποιήσεις.
  • Οι συνταξιούχοι το πρωί οργανώνουν συγκέντρωση και πορεία που θα υποστηριχτεί από δυνάμεις του ΠΑΜΕ, από συλλόγους γυναικών και άλλους φορείς. Το απόγευμα οι συνταξιούχοι συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις - παρεμβάσεις που θα γίνουν ανά δήμο.
  • Οι φοιτητές και οι σπουδαστές συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις στους δήμους.

Και επισημαίνει: «Στις 10 Φλεβάρη, 6 το απόγευμα, με ενιαίο τόπο συγκέντρωσης και εκκίνησης από τα Δημαρχεία των πόλεων, θα πραγματοποιηθούν εξορμήσεις, συζητήσεις σε χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα καφενεία, στις πλατείες, σε σούπερ μάρκετ. Οι συγκεντρώσεις αυτές θα καταλήγουν σε πολυσύχναστους χώρους, αναδείχνοντας το πρόβλημα της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων, της ανεργίας, των απολύσεων, των αυξήσεων στα εισιτήρια, της ακρίβειας. Τα συνδικάτα, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, οι Λαϊκές Επιτροπές θα αναπτύξουν αγωνιστικές παρεμβάσεις σε τόπους δουλειάς και σε συνοικίες για οξυμένα λαϊκά προβλήματα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων(7/4/2011)
Αγωνιστική απάντηση ενάντια στους κήρυκες του συμβιβασμού(16/3/2011)
Στα δημαρχεία(11/2/2011)
Πρώτος σταθμός για την οργάνωση της απεργίας(6/2/2011)
Αντιδρούν στις απολύσεις(18/1/2011)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org