Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Δυο κράτη θέλει η Τουρκία

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Για ασυνέπεια και μη εποικοδομητική στάση, όσον αφορά τη βάση των διαπραγματεύσεων για τη λύση του Κυπριακού, κατηγόρησε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, δείχνοντας τις προτάσεις του ως αιτία που δε φτάνουν οι συνομιλίες σε ακτίνα συμφωνίας.

Απαντώντας στις δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη, με τις οποίες κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, ότι «προσήλθε στη Γενεύη χωρίς σχέδιο», ο Σ. Στεφάνου σημείωσε ότι η πρόταση Ερογλου στην κοινή συνάντηση, παρουσία του γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, προέβλεπε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και «οδηγούσε τη διαδικασία σε αδιέξοδο, προτείνοντας σύγκληση τετραμερούς ή πενταμερούς διάσκεψης για κλείσιμο του Κυπριακού», έξω από το πλαίσιο των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», σε χτεσινό δημοσίευμα, υποστηρίζει ότι στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, νοτιοδυτικά της Πάφου, βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου, «ανάλογο του Λεβιάθαν». Η εφημερίδα επικαλείται εμπειρογνώμονα του Γαλλικού Ινστιτούτου Πετρελαίων, ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι και ένας από τους συμβούλους της Κυπριακής Δημοκρατίας για τα κοιτάσματα. Το συγκεκριμένο κοίτασμα φέρεται να βρίσκεται στα ανεπίσημα όρια μεταξύ των ΑΟΖ Κύπρου και Ελλάδας, ενώ μέχρι στιγμής η κυπριακή κυβέρνηση δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ