Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δραστηριότητες του φιλειρηνικού κινήματος

Στο επίκεντρο ο ρόλος του ΝΑΤΟ και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Πλούσια και πολύμορφη δράση αναπτύσσουν τις επόμενες μέρες η ΠΕΔΥΕ και οι κατά τόπους Επιτροπές Ειρήνης. Μεταξύ άλλων προγραμματίζονται οι παρακάτω εκδηλώσεις:

  • Η Γραμματεία της Παναθηναϊκής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη προσκαλεί τους φίλους και τα μέλη της να παρακολουθήσουν το θεατρικό έργο «Ημερολόγιο της Αννας Φρανκ», των Φράνσες Γκούντριχ και Αλμπερτ Χάκετ, στο θέατρο «ΑΝΕΣΙΣ», θεατρική σκηνή Ανδρέας Βουτσινάς (Κηφισίας 14, στάση Μετρό Αμπελόκηποι), το Σάββατο 12 Φλεβάρη στις 6.30 μ.μ. (απογευματινή παράσταση). Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Στέφανος Κυριακίδης, Αφροδίτη Γρηγοριάδου, Βάνα Ραμποτά, Αποστόλης Τότσικας, Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, Κώστας Φαλελάκης, Μέλπω Κωστή, Ισιδώρα Δωροπούλου και Εφη Γούση. Η σκηνοθεσία είναι της Ρέινας Εσκενάζυ. Η είσοδος θα γίνεται με προσκλήσεις που θα διατίθενται από τα γραφεία της ΠΕΔΥΕ (Θεμιστοκλέους 56) και από τις τοπικές Επιτροπές Ειρήνης. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 210-3827.303 και 210-3843.444.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Γαλατσίου διοργανώνει εκδήλωση σήμερα Τετάρτη 2 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου (Ιπποκράτους και Αρχιμήδους), με θέμα «Οι εξελίξεις, ο ρόλος του ΝΑΤΟ, το Αιγαίο και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις». Θα μιλήσει ο Ν. Φωτιάδης, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ.
  • Εκδήλωση - συζήτηση, με θέμα τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατ. Μεσογείου και το ρόλο του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Νομού Ηρακλείου, σήμερα Τετάρτη 2 του Φλεβάρη. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα του «Οmma Studio» (Eυ. Φραγκάκη 13, έναντι Jumbo) με κεντρικό ομιλητή τον Ηρακλή Τσαβδαρίδη, εκτελεστικό γραμματέα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ). Την ίδια μέρα, θα γίνει συνάντηση των Επιτροπών Ειρήνης του νησιού για την προετοιμασία της διεθνούς συνάντησης των κινημάτων ειρήνης της λεκάνης της Μεσογείου, που θα πραγματοποιηθεί 18-19 του Μάρτη στην Κρήτη.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης διοργανώνει εκδήλωση τη Δευτέρα 7 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ. στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης (Μ. Αντύπα και Σ. Βενιζέλου), αφιερωμένη στον αγώνα του κουβανικού λαού, με θέμα «Νέο ΝΑΤΟ - Αιγαίο, φως στις μυστικές διαβουλεύσεις», θα μιλήσουν ο Μ. Σοφικίτης και ο Ν. Παπαναστάσης, απόστρατοι αξιωματικοί μέλη της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ