Παρασκευή 14 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Διαρκείς κινητοποιήσεις μέσα κι έξω από τις σχολές

Επόμενο μαζικό ραντεβού στις 19 Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι, στην Ομόνοια

Με καθημερινές κινητοποιήσεις μέσα κι έξω από τις σχολές, οι επιτροπές αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ του Λεκανοπεδίου απαντούν σε όλα τα μέτρα που περιορίζουν σημαντικά δικαιώματα και κατακτήσεις και προετοιμάζουν μεγάλη κινητοποίηση στην Αθήνα στις 19 Γενάρη, δίνοντας ραντεβού στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια.

Στο πλαίσιο της διαρκούς δράσης τους, οι επιτροπές αγώνα προχωρούν σήμερα σε γενικευμένες τοπικές κινητοποιήσεις με αιχμή τις περικοπές στα μειωμένα εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς, που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση και απαιτούν δωρεάν μετακινήσεις για όλους τους φοιτητές - σπουδαστές.

Προτάσσοντας το δίπτυχο της απαίτησης «Να καταργηθεί το μνημόνιο διαρκείας. Να μην περάσει το μνημόνιο της παιδείας», οι επιτροπές αγώνα του ΜΑΣ, στο κάλεσμά τους προς φοιτητές - σπουδαστές, επισημαίνουν την ανάγκη να σημάνει γενικός ξεσηκωμός γιατί μεταξύ άλλων:

  • Με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. έχουν βάλει ταφόπλακα σε ό,τι είχε απομείνει από τα στοιχειώδη δικαιώματα σε Εργασία, Ασφάλιση, συντάξεις, Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία.
  • Το επικαιροποιημένο μνημόνιο και ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε το Δεκέμβρη, δίνουν νέο χτύπημα στα λαϊκά νοικοκυριά.
  • Ο νέος νόμος - πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ το «μνημόνιο της Παιδείας» μετατρέπει τα ιδρύματα σε ανώνυμες εταιρείες. Ετοιμάζουν το παραπέρα χτύπημα σίτισης - στέγασης - μετακίνησης, συρρικνώνουν τις υποδομές.
  • Αντικατέστησαν τις συλλογικές κλαδικές συμβάσεις με επιχειρησιακές, κάνοντας τους εργαζόμενους ακόμη πιο φτηνούς. Εχουν στόχο τη νέα γενιά εργαζομένων, εμάς.
  • Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και οι αναδιαρθρώσεις που έχουν δρομολογηθεί (επαγγελματικές εξετάσεις, αποσύνδεση πτυχίου επαγγέλματος), δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες. Ετοιμάζουν μαύρο μέλλον ακόμα και γι' αυτούς που πιστεύουν ότι θα τα βγάλουν πιο εύκολα πέρα, επειδή σπουδάζουν σε σχολές που οι απόφοιτοί τους μέχρι σήμερα είχαν παραπάνω ευκαιρίες.

«Οι σημερινές θυσίες είναι πολύ μικρότερες από αυτές που θα υποστούμε αν σκύψουμε το κεφάλι!», επισημαίνουν οι επιτροπές του ΜΑΣ και καλούν τους φοιτητές σε δράση - οργάνωση - συμμαχία για την ανατροπή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση σήμερα στο υπουργείο Παιδείας(2017-03-22 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις σε Καλαμάτα και Ναύπλιο(2011-02-16 00:00:00.0)
Σήμερα το συλλαλητήριο ενάντια στο «μνημόνιο της Παιδείας»(2011-01-19 00:00:00.0)
«Εξω οι εταιρείες από τις σχολές»(2010-12-10 00:00:00.0)
Ρήξη μακριά από τους σχεδιασμούς ενσωμάτωσης(2010-10-21 00:00:00.0)
Παρουσιάζει σήμερα το πρόγραμμα δράσης του(2009-11-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ