Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 13 Γενάρη 2011 - αριθ. φύλλου: 10865

ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Μολυσμένο και επικίνδυνο το νερό

Επικίνδυνο για την υγεία κατοίκων και εργαζομένων είναι το νερό στο χωριό Αγιος Βλάσης, αποτέλεσμα χημικής ρύπανσης. Παρουσιάζει ιόντα χλωρίου, νιτρικά, νιτρώδη και αμμωνιακά, οριακές περιεκτικότητες σε μόλυβδο και κάδμιο.


ΣΕΛ.  13
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Προτείνει 24ωρη απεργία στις 10 του Φλεβάρη

Motion Team

Να συζητήσουν και να αποφασίσουν την προκήρυξη 24ωρης απεργίας στις 10 Φλεβάρη Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, με το σύνθημα: «Ούτε βήμα πίσω. Αντί για το λαό να πτωχεύσει η πλουτοκρατία».


ΣΕΛ.  3

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ με πρόσχημα την «ηθικοποίηση» του συστήματος

Το καπιταλιστικό σύστημα καλλιεργεί εκτεταμένη διαφθορά. Η συζήτηση για τον «εξαγνισμό» του απαξιωμένου, σε ένα μεγάλο μέρος του λαού, πολιτικού συστήματος είναι υποκριτική

  • Ο,τι είναι διαφανές δε σημαίνει ότι είναι ηθικό και έντιμο και, προπάντων, φιλεργατικό, φιλολαϊκό. Το ΚΚΕ δε θα δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των ανθρώπων που το ενισχύουν. Είναι δημοκρατική προστασία απέναντι σε ένα πολιτικό σύστημα που έχει πάρει όλα τα μέτρα για να ενοχοποιήσει, να ποινικοποιήσει την πολιτική δράση όσων αντιστέκονται στην κυρίαρχη πολιτική.
  • Μέσα από τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων και το «πόθεν έσχες» γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα θεσμικό και κατασταλτικό πλαίσιο, που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον του μαζικού κινήματος, εναντίον κομμάτων, πολιτικών δυνάμεων που σαφώς βρίσκονται σε διαδικασία ρήξης με το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, στέκονται στο πλευρό του λαού και παλεύουν και για άμεσες λύσεις και για την ανατροπή του.
  • Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει προβάλει θέσεις και προτάσεις και μέσα στις σημερινές συνθήκες. Αλλά για να καταργηθούν τα φαινόμενα της σήψης, της διαφθοράς, της μίζας και να περιοριστούν, πρέπει να υπάρχει πραγματικά μια γνήσια λαϊκή - εργατική εξουσία.

ΣΕΛ.  6  -  8

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
«Δημόσιες» μόνο κατ' όνομα

Λειτουργία «δημόσιων» αστικών συγκοινωνιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ίδρυση και παράλληλη λειτουργία με αυτές και άλλων ανταγωνιστικών συγκοινωνιακών φορέων είναι μερικές από τις προβλέψεις του νομοσχεδίου.


ΣΕΛ.  19

«Αποκαλύψεις»

Πράγματι δεν έχει άδικο ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης που δήλωνε χτες πως «ό,τι αναφέρεται σε αυτό το έγγραφο (σ.σ. εννοεί αυτά που αποκάλυψε το «Wikileaks») είναι πράγματα δημοσίως λεχθέντα και εκπλήσσομαι που εμφανίζονται ως αποκάλυψη»... Οντως, τα όσα αναφέρονται στα έγγραφα της αμερικανικής πρεσβείας, που δημοσιοποιήθηκαν από το «Wikileaks» δε συνιστούν αποκάλυψη. Οι πάντες γνωρίζουν ότι η συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και ΗΠΑ, αλλά και αντίστοιχων μυστικών υπηρεσιών, όχι μόνο είναι στενή αλλά και θεσμικά κατοχυρωμένη μέσω δεκάδων διακρατικών «αντιτρομοκρατικών» συμφωνιών και πρωτοκόλλων. Καμία έκπληξη λοιπόν για την κοινή αντιτρομοκρατική ομάδα ΕΛ.ΑΣ.- FBI που θέλουν ή έχουν συγκροτήσει ή για την τακτική «αναφορά» που δίνουν οι εκάστοτε υπουργοί Δημόσιας Τάξης στον Αμερικανό πρέσβη. Αποδεικνύεται επίσης ότι οι μυστικές υπηρεσίες Ελλάδας - ΗΠΑ και άλλων χωρών, συνεργαζόμενες μεταξύ τους, γνωρίζουν τη δράση των λεγόμενων τρομοκρατικών ομάδων, άρα μπορούν και να την αξιοποιούν για να αποπροσανατολίζουν το λαό, να προβοκάρουν και να παίρνουν μέτρα καταστολής σε βάρος του λαϊκού κινήματος. Είναι παμπάλαια, σαν «αρχαία σκουριά», η άποψη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. που συνδέει τους τρομοκράτες με την «άκρα αριστερά», ακριβώς για να συκοφαντήσουν την οργανωμένη αντιιμπεριαλιστική αντιμονοπωλιακή πάλη για το σοσιαλισμό και να χτυπήσουν το ταξικό - λαϊκό κίνημα. Πράγματι, οι αποκαλύψεις του «Wikileaks» δε μας κάνουν σοφότερους. Ομως, επιβεβαιώνουν ότι ο λαός για να «ανασάνει» και να πάρει τις τύχες στα χέρια του πρέπει να απαλλαγεί από την εξουσία του κεφαλαίου.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
Σε ιδιώτες με περιορισμό όσων το χρειάζονται

Σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου παραδίδει η κυβέρνηση το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», σύμφωνα με το σχέδιο της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, το οποίο συζητήθηκε χτες στο ΔΣ της ΚΕΔΚΕ. Αλλάζουν τα κριτήρια με τα οποία επιλέγονται οι «ωφελούμενοι» των υπηρεσιών με δρομολόγηση της περικοπής της δαπάνης και περιορισμό των ωφελουμένων.


ΣΕΛ.  23
ΕΕ - ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Κόντρες για τον τρόπο ελεγχόμενης πτώχευσης

ΣΕΛ.  15
ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τα προβλήματα του κέντρου της Αθήνας

ΣΕΛ.  13
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΟΜΙΣΙΟΝ
Νέος γύρος αντιλαϊκής επίθεσης

ΣΕΛ.  15,    17
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Αύριο ανοίγουν τα διόδια σε όλη τη χώρα

ΣΕΛ.  10  -  11
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Δράση για δωρεάν Υγεία στη Β. Ελλάδα

ΣΕΛ.  20
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Αύριο με το ΠΑΜΕ κόντρα στο σχολείο της αγοράς

ΣΕΛ.  33

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ