Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Γενάρη 2011 - αριθ. φύλλου: 10867

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Δράση ενάντια στην πολιτική του σχολείου της αγοράς

Χτες έγιναν δυναμικές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών ενάντια στο σχολείο της αγοράς. Στη συγκέντρωση στην Αθήνα, στο υπουργείο Παιδείας, η κυβέρνηση έδωσε μια ακόμα «παράσταση» αυταρχισμού και εμπαιγμού εκπαιδευτικών και γονιών.


ΣΕΛ.  3

ΕΚΧΩΡΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ για να θησαυρίζουν τα μονοπώλια

Επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ. Η συκοφαντική επίθεση του πρωθυπουργού και η διαστρέβλωση των θέσεων του Κόμματος δεν μπορούν να συγκαλύψουν τις επικίνδυνες επιλογές τους

Τις ανησυχίες του ΚΚΕ ότι η κυβέρνηση προωθεί τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με την Τουρκία για λογαριασμό του κεφαλαίου και κάτω από την ομπρέλα του ΝΑΤΟ, με επικίνδυνες συνέπειες για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, επιβεβαίωσαν η απάντηση που έδωσε χτες ο Γ. Παπανδρέου στην Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ και η συκοφαντική επίθεση που εξαπέλυσε. Η κυβέρνηση, όταν σπρώχνει στον Καιάδα το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, δε θα διστάσει να παραμερίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, προκειμένου να εξασφαλίσει το στρατηγικό στόχο του κεφαλαίου, να γίνει η Ελλάδα ενεργειακός δίαυλος σε όφελος των μονοπωλίων.


ΣΕΛ.  7   -   9

ΑΝΟΙΞΑΝ ΧΤΕΣ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Καθολική λαϊκή απαίτηση η κατάργησή τους


ΣΕΛ.  16   -   17

Σε εγρήγορση ο λαός

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει: «Ο πρωθυπουργός κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, αξιοποιώντας ότι ο Κανονισμός δε δίνει τη δυνατότητα απάντησης από το ΚΚΕ, κατέφυγε σε σειρά ανυπόστατων και συκοφαντικών χαρακτηρισμών, διαστρεβλώνοντας προκλητικά τις θέσεις του ΚΚΕ, αλλά και τα ίδια τα γεγονότα.

Αυτός που αμφισβητεί ότι το Καστελόριζο έχει υφαλοκρηπίδα και ότι ανήκει στην ελληνική ΑΟΖ δεν είναι το ΚΚΕ, όπως ο πρωθυπουργός ψευδέστατα ισχυρίστηκε, αλλά η τουρκική κυβέρνηση με εκφρασμένες θέσεις και δράσεις, με χαρακτηριστικά παραδείγματα την είσοδο τουρκικών πολεμικών πλοίων και ερευνητικών σκαφών, όπως το Malene Ostervold.

Εκείνα που έχουν ανοίξει το δρόμο σ' αυτήν την εξέλιξη, είναι η συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, οι συμφωνίες της Μαδρίτης και του Ελσίνκι, που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και αναγνωρίζουν ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Ο λαός πρέπει να ανησυχήσει και να τεθεί σε εγρήγορση, για να αντιμετωπίσει τις επικίνδυνες εξελίξεις που εγκυμονούν σε βάρος των λαών, σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων. Και αυτό γιατί ενώ η κυβέρνηση κατηγορεί με θράσος το ΚΚΕ για εθνικισμό και συνωμοσιολογία, προσποιείται πως δεν καταλαβαίνει και δεν απαντά στις συγκεκριμένες προκλήσεις της τουρκικής πλευράς, δε διαψεύδει τις δηλώσεις των κυβερνητικών παραγόντων της Τουρκίας για μυστικές διαβουλεύσεις, δεν αντιδρά, αλλά αποδέχεται τις "γκρίζες ζώνες" που επιβάλλει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Πατριωτισμός δεν είναι η πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, αλλά τα συμφέροντα των λαών».



ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΣΕΒΕ
Για αντιμονοπωλιακή πάλη

ΣΕΛ.  13
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ
Να μην κόβουν το νερό στους φτωχούς

ΣΕΛ.  15
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΙΚΑ
Καταργεί 59 περιφερειακές υπηρεσίες

ΣΕΛ.  14
ΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Απαράδεκτη η διαγραφή της δημοσιογράφου του «Ρ» από την ΕΣΗΕΜ - Θ

ΣΕΛ.  18

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ