Τετάρτη 12 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Αθήνα από σήμερα ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ

Ενέργεια και εξοπλισμοί στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση

Με ταχύτατους ρυθμούς -όπως όλα δείχνουν- και με απρόβλεπτες συνέπειες για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής, προχωράει η στρατηγική συνεργασία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και το κράτος του Ισραήλ, στο παρασκήνιο των μονοπωλιακών ανταγωνισμών για τους δρόμους και τις πηγές ενέργειας, αλλά και το νέο γεωπολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται στην Ανατ. Μεσόγειο.

Μετά την επίσκεψη Νετανιάχου το καλοκαίρι στην Αθήνα, ο οποίος ανταπέδωσε προηγούμενη επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου στο Τελ Αβίβ, και ύστερα από τις διμερείς συναντήσεις στο Ισραήλ, σε επίπεδο υπουργών των δυο κυβερνήσεων, φτάνει σήμερα στην Αθήνα για τριήμερη επίσκεψη ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της Ισραηλινής κυβέρνησης Αβιγκντορ Λίμπερμαν.

Ο Ισραηλινός αξιωματούχος θα γίνει γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας. Η ατζέντα των διαπραγματεύσεων περιλαμβάνει όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ στο οικονομικό, στρατιωτικό και ενεργειακό πεδίο. Δείγματα αυτής της συνεργασίας έχει δει ήδη ο ελληνικός λαός, με την παραχώρηση του ελληνικού εδάφους και του εναέριου χώρου για τη διενέργεια επιθετικών ασκήσεων από την πολεμική μηχανή του Ισραήλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την επίσκεψη Λίμπερμαν θα συζητηθούν μεταξύ άλλων η διερεύνηση των δεδομένων για την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου προς την ΕΕ μέσω της Ελλάδας, η εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) και στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), καθώς και η παρουσίαση προϊόντων της ισραηλινής πολεμικής βιομηχανίας, τα οποία ενδεχομένως θα ενδιέφεραν τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ