Τρίτη 11 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ
Καταγγέλλεται η εγκληματική συμπεριφορά των ελληνικών κυβερνήσεων

Ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα

Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα «καταγγέλλει, για μια ακόμα φορά, την εγκληματική συμπεριφορά των ελληνικών κυβερνήσεων σε βάρος του ελληνικού λαού και υπέρ της Γερμανίας», θυμίζοντας το γεγονός πως οι ελληνικές κυβερνήσεις, αντί να διεκδικήσουν τις οφειλές αυτές, αναγνώρισαν στη Γερμανία το δικαίωμα της ετεροδικίας, ενώ απαγόρευσαν στα θύματα της γερμανικής κατοχής (π.χ. Δίστομο) και το δικαίωμα ατομικής αγωγής κατά του γερμανικού Δημοσίου για να πάρουν τις σχετικές αποζημιώσεις. Υποστηρίζοντας - οι ελληνικές κυβερνήσεις - πως η διεκδίκηση αποζημιώσεων από τα θύματα της γερμανικής κατοχής «είναι θέμα διακρατικών διαπραγματεύσεων» - οι οποίες, όμως, ουδέποτε έγιναν και, όπως φαίνεται, ουδέποτε θα γίνουν...

Η σχετική ανακοίνωση γίνεται με αφορμή την εκδίκαση από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης τον Ιούνη της προσφυγής του γερμανικού Δημοσίου κατά της απόφασης του Αρείου Πάγου της Ιταλίας, με την οποία επικυρώθηκε η κατάσχεση γερμανικού ακινήτου κειμένου στη Φλωρεντία της Ιταλίας προς μερική (έστω και ελάχιστη) αποζημίωση των θυμάτων του Διστόμου. Η προσφυγή στην Ιταλία και η κατάσχεση αυτή, όπως είναι γνωστό, έγιναν επειδή ο Ελληνας υπουργός Δικαιοσύνης δεν επέτρεψε την εκτέλεση της απόφασης αυτής σε βάρος γερμανικής περιουσίας που βρίσκεται στην Ελλάδα...

Το Συμβούλιο Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών τονίζει πως «αν δεν είχε διαπράξει τα εγκλήματα αυτά η ελληνική κυβέρνηση και η ελληνική Δικαιοσύνη, θα είχε το δικαίωμα η χώρα μας, μέχρι τις 15/1/2011, να παρέμβει στο Δικαστήριο της Χάγης υπέρ της Ιταλίας και να ζητήσει την απόρριψη της γερμανικής προσφυγής, ώστε να πάρουν οι κάτοικοι του Διστόμου ένα μικρό μέρος της αποζημίωσης, που τους επιδίκασαν τα ελληνικά δικαστήρια (τα δικαστικά έξοδα). Δυστυχώς, η παρέμβαση αυτή δε θα γίνει. Πρώτον, διότι έχουν προηγηθεί τα αναφερόμενα στην προηγούμενη παράγραφο εγκλήματα της ελληνικής κυβέρνησης και, δεύτερον, διότι και χωρίς αυτά η κυβέρνησή μας δεν θα τολμούσε να παρέμβει».

Για τους λόγους αυτούς το Συμβούλιο παρεμβαίνει - εκτός του να καταγγείλει τα εγκλήματα των ελληνικών κυβερνήσεων -, όπως αναφέρεται, «για να ζητήσει από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να σταθεί στο ύψος του, να μην καμφθεί από τις γερμανικές και φιλογερμανικές πιέσεις και να απορρίψει τη γερμανική προσφυγή κατά της απόφασης του Αρείου Πάγου της Ιταλίας».

Για όλα αυτά, προχτές το βράδυ, κάτοικοι του Διστόμου έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας με αναμμένα κεριά έξω από τη γερμανική πρεσβεία στο Ψυχικό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπέρ της Γερμανίας αποφάσισε η Χάγη(2012-02-04 00:00:00.0)
Σήμερα η απόφαση για τις γερμανικές αποζημιώσεις(2012-02-03 00:00:00.0)
Κωλυσιεργεί η κυβέρνηση παρά τα στενά περιθώρια(2010-12-04 00:00:00.0)
Προσφυγή στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας(2003-08-26 00:00:00.0)
Καμιά αποζημίωση στο Δίστομο(2002-03-02 00:00:00.0)
Προσφυγή κατά Σταθόπουλου(2001-01-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ