Τρίτη 4 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Πάλη για την προστασία της λαϊκής οικογένειας και των ανέργων

Συνέντευξη του εκλεγμένου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Ιωαννίνων

Από πρόσφατη κινητοποίηση στα Γιάννενα
Από πρόσφατη κινητοποίηση στα Γιάννενα
Μια σειρά από μέτρα ανακούφισης του γιαννιώτικου λαού, απαιτώντας παράλληλα να μη χάσει τη δουλειά του κανένας συμβασιούχος εργαζόμενος των δημοτικών επιχειρήσεων πρόβαλε, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Ιωαννίνων. Ο επικεφαλής και δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Τασιούλας αναφέρθηκε αρχικά στα συνεχιζόμενα βάρβαρα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης - τρόικας - κεφαλαίου, την πολιτική αυτή ανάπτυξης με γνώμονα την επιχειρηματική κερδοφορία που έχει σαν συνέπεια η ανεργία στο νομό να βρίσκεται στο 30%, η απλήρωτη εργασία να διευρύνεται, τα λουκέτα για τους επαγγελματοβιοτέχνες να αυξάνουν και η μικρομεσαία αγροτιά να δέχεται το τελειωτικό χτύπημα με την ιδιωτικοποίηση της ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ «ΔΩΔΩΝΗ».

Αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική που μέσα από τον «Καλλικράτη» εξειδικεύεται στους δήμους και την οποία υπηρετούν η νέα δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ και η παράταξη της ΝΔ, ο Δημήτρης Τασιούλας κάλεσε τους εργαζόμενους και το λαό να την αντιπαλέψουν, μέσα από το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ. Να την ανατρέψουν και να δημιουργήσουν το μέτωπο για τη λαϊκή εξουσία.

Απαίτησε την άμεση κατάργηση των ανταποδοτικών τελών, του τέλους αποχέτευσης, των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, τη μείωση της τιμής του νερού σε πρώτη φάση κατά 50%, την κατάργηση του ΤΑΠ στις μικρές ιδιοκτησίες.

Για τους συμβασιούχους εργαζόμενους των ΑΔΕΙ και ΔΕΤΑΙ, που βρίσκονται σε εργασιακή ανασφάλεια και αβεβαιότητα, υπογραμμίστηκαν οι σοβαρές διαχρονικές ευθύνες των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, καθώς αποδέχθηκαν και υλοποίησαν την καταστρατήγηση της μόνιμης εργασίας διατηρώντας την εργασιακή και πολιτική ομηρία των εργαζομένων. Απαίτησε η δημοτική αρχή να μην προχωρήσει σε καμία απόλυση και όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις να μεταφερθούν σε υπηρεσίες του δήμου, να καταβληθούν τα δεδουλευμένα. «Το δικαίωμα, πρόσθεσε, στη δουλειά είναι νόμιμο και αδιαπραγμάτευτο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ