Τρίτη 4 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ
Στο εδώλιο επειδή υπερασπίστηκαν δύο απολυμένες

Τη δικαστική δίωξη του Γιάννη Κορφιάτη, εκλεγμένου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» περιφερειακού συμβούλου, μέλους της ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ και του Τάκη Στρούζα, προέδρου του Εργατικού Κέντρου και μέλους της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου - Κεφαλονιάς - Ζακύνθου του ΚΚΕ, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου. Καλεί τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τους φορείς του νησιού να απαντήσουν με συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ζακύνθου, την Πέμπτη 20 Γενάρη, στις 9 π.μ., όπου και δικάζονται, για να «απαιτήσουμε εδώ και τώρα το σταμάτημα των διώξεων».

Η δίωξη γίνεται μετά από μήνυση που κατέθεσε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Μεντιτεράνιαν» , επειδή τον Ιούλη του 2009 είχε γίνει μαζική παράσταση διαμαρτυρίας από το ΠΑΜΕ στο ξενοδοχείο για δύο απολυμένες καμαριέρες.

Σε ανακοίνωσή του το ΕΚ Ζακύνθου, μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Για άλλη μία φορά δικάζονται στελέχη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ. Πάνω από 20 συνδικαλιστικά στελέχη και άλλοι λαϊκοί αγωνιστές του ταξικού κινήματος διώκονται στο νησί για διάφορες υποθέσεις υπεράσπισης εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων. Οι μεγαλοεργοδότες, το πολυεθνικό κεφάλαιο εντέλλεται και οι κρατικοί μηχανισμοί σπεύδουν.

Απάντηση σε όλους αυτούς είναι η συσπείρωση και δράση μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ. Να βάλουμε φρένο στα σχέδιά τους, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που η παραγωγή θα σχεδιάζεται με βάση τις ανάγκες μας και όχι τα κέρδη τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ