Τρίτη 4 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ
Ζητούν αποφυλάκιση συνδικαλιστή

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία Εφετών στην Πάτρα πραγματοποίησαν, την περασμένη Πέμπτη, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος αναφορικά με την υπόθεση της κράτησης του Νίκου Σαριτζόγλου, εργαζόμενου στα λατομεία του Αράξου, που κρατείται για τρίτη συνεχόμενη βδομάδα στη φυλακή.

Ο Ν. Σαριτζόγλου συνελήφθη την Πέμπτη 9 του Δεκέμβρη, την ώρα που έμπαινε στον τηλεοπτικό σταθμό «Τele-Time» για να εμφανιστεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, με αφορμή παλιό χρέος προς την εφορία που δημιούργησε ως αυτοαπασχολούμενος επαγγελματίας και ένα ένταλμα σύλληψης για το οποίο ποτέ δεν ενημερώθηκε επίσημα.

Η αντιπροσωπεία τόνισε ότι είναι σοβαρό θέμα η συνέχιση της κράτησής του μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση και ζήτησε να επισπευσθούν οι διαδικασίες ώστε το Συμβούλιο των Εφετών να αποφασίσει την αποφυλάκισή του. Σημειώνουμε τα πολλά ερωτήματα που προκαλούν ο τρόπος σύλληψης, αλλά και η περίοδος που αυτή έγινε, αφού ο συγκεκριμένος εργαζόμενος το τελευταίο χρονικό διάστημα πήρε ενεργά μέρος στην κινητοποίηση των εργατών των λατομείων για τη διασφάλιση της εργασίας τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ