Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΒΟΥΛΗ
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ
Υμνοι στην επιχειρηματικότητα

Υπέρ της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών και άλλων ανατροπών που προωθεί η κυβέρνηση τάχθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ

«Πακέτο» μέτρων ενίσχυσης του μεγάλου κεφαλαίου, όπως η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και νέες φοροαπαλλαγές, ζήτησε με την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι η ΝΔ θα στηρίξει όλες τις κυβερνητικές επιλογές και μέτρα όπως οι περικοπές και οι ενισχύσεις προς τους επιχειρηματίες.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι «είναι εφικτή η έξοδος από την κρίση (...) με ανάκαμψη και ανάπτυξη» και απαίτησε μέτρα ενίσχυσης του μεγάλου κεφαλαίου, υποστηρίζοντας ότι «η βασική επιβάρυνση της ανταγωνιστικότητας προέρχεται από το μη μισθολογικό εργασιακό κόστος. Οχι από τους μισθούς, αλλά από τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές. Που φτάνουν αθροιστικά - για εργοδότες και εργαζόμενους - στο 45% του ονομαστικού μισθού».

Μάλιστα, ήταν ξεκάθαρος στο ότι θα στηρίξει τέτοιου είδους κυβερνητικές αποφάσεις, λέγοντας πως «ξέρουμε ότι η αρμόδια υπουργός δήλωσε προχθές πως προτίθεται να μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές. Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει κιόλας. Είναι θετικό ότι μας άκουσε». Επίσης, ανέφερε ότι «με τις περικοπές, δεν είμαστε αντίθετοι. Αλλά θέλουμε περικοπές "στοχευμένες", να χτυπούν πραγματικά τη σπατάλη», καθώς και ότι «μεμονωμένες διαρθρωτικές αλλαγές τις ψηφίζουμε, γιατί είναι μέρος του δικού μας προγράμματος».

Παράλληλα απαίτησε τη «μείωση των φορολογικών συντελεστών, ώστε να ανασάνει η οικονομία, να σωθούν επιχειρήσεις που πάνε για κλείσιμο και να σταματήσει να αυξάνεται η ανεργία». Συνολικά τάχθηκε υπέρ της διεύρυνσης των φοροαπαλλαγών, αφού διαφορετικά «τιμωρείτε το "επιχειρείν"! Είναι σαν να λέτε ότι οι επιχειρήσεις οφείλουν να επενδύουν, όχι να εισπράττουν κέρδη».

Παρουσιάζοντας το ξοφλημένο «μείγμα πολιτικής» της ΝΔ, αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Ιρλανδίας, εξαίροντας την απόφασή της «όταν αναγκάστηκε να μπει στο Μηχανισμό, αρνήθηκε να αυξήσει τον εξαιρετικά προνομιακό φορολογικό συντελεστή της, μόλις 12,5%, για τις ξένες επενδύσεις. Πιέστηκε, αλλά αρνήθηκε». Επίθεση έκανε και στο μαθητικό κίνημα, λέγοντας ότι «τα σχολεία μας πάνε χρόνια τώρα που δεν παιδαγωγούν αυριανούς πολίτες, αλλά "ασκούν" τα παιδιά σε καταλήψεις και μπερδεύουν τα μυαλά τους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ