Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Προασπίζει την εκμετάλλευση με τον πλέον άγριο τρόπο

«Τα λεφτά της τρόικας είναι εξαιρετικά ακριβά. Αυτό ας το συνειδητοποιήσουν όλοι. Αν κάποιος έχει εναλλακτική λύση, να μας την πει και να πάμε τώρα να τα πάρουμε. Δυστυχώς, εδώ μας οδήγησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με την αλόγιστη, οικονομική τους πολιτική», δήλωσε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ., θέλοντας να πετύχει με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Αφενός, να πείσει ότι η κρίση είναι απόρροια μιας μη συνετής, αλόγιστης, πολιτικής που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και κυρίως να πείσει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για το λαό. Αρα, λέει ο ΛΑ.Ο.Σ., η βαρβαρότητα είναι δεδομένη και ανεπίστρεπτη και ο λαός πρέπει να συμβιβαστεί με τη μοίρα του, με τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση και σύμμαχοί της, μεταξύ αυτών και ο ΛΑ.Ο.Σ.

Η πολιτική που εφαρμόστηκε δεκαετίες ολόκληρες ήταν απολύτως λελογισμένη και τέτοια που ανταποκρινόταν κάθε φορά στις ανάγκες της πλουτοκρατίας, ικανοποιώντας την ακόρεστη δίψα της για κέρδη. Συνειδητή, ταξική υπέρ του κεφαλαίου. Αυτήν την πολιτική στήριζαν και στηρίζουν δυνάμεις όπως ο ΛΑ.Ο.Σ. Γιατί στηρίζει και προασπίζει τον καπιταλισμό, την εκμετάλλευση. Και όντας ενταγμένος ο ΛΑ.Ο.Σ. στο αστικό πολιτικό σύστημα, με επιθετική αντιλαϊκή προπαγάνδα, λέει ταυτόχρονα μια αλήθεια ωμά. Οτι άλλη διαχείριση της κρίσης στον καπιταλισμό δεν μπορεί να υπάρξει. Επομένως, να υποταχθεί ο λαός στη σφαγή του για να σωθεί το κεφάλαιο. Αυτό εννοεί, όταν λέει «αν κάποιος έχει εναλλακτική λύση, να μας την πει και να πάμε τώρα να τα πάρουμε».

Προπαγάνδα χειραγώγησης του λαού κάνει, συμβάλλοντας στο μέτρο του δυνατού στην παρεμπόδιση του λαού να προσεγγίσει τη μόνη εναλλακτική λύση που υπηρετεί τα συμφέροντά του. Αυτή η διέξοδος προϋποθέτει σύγκρουση με το κεφάλαιο, με τους πολιτικούς εκπροσώπους, απόρριψη και καταδίκη της πολιτικής που τσεκουρώνει τα δικαιώματα των εργατών, των ανθρώπων του μόχθου. Προϋποθέτει, δηλαδή, την ανατροπή της πολιτικής που στηρίζει και ο ΛΑ.Ο.Σ., ο οποίος, για να πάρουμε ένα μόνο πρόσφατο παράδειγμα, υπερασπίστηκε την πρόταση για μείωση των εργοδοτικών εισφορών, κάνοντας ένα βήμα παραπέρα και προτείνοντας την πλήρη κατάργησή τους. Ο ΛΑ.Ο.Σ. ψήφισε το μνημόνιο, συνδράμει τα μέγιστα στην ενίσχυση της άγριας αντεργατικής πολιτικής, ανήκει στις δυνάμεις που θέλουν το λαό γονατισμένο, ελπίζοντας πως απ' αυτή τη θέση δε θα μπορέσει ποτέ να δει πού βρίσκεται η διέξοδος και να ακολουθήσει το δρόμο που θα τον βγάλει απ' τη βαρβαρότητα. Σαν τέτοια δύναμη πρέπει να τον αντιμετωπίσει ο λαός, για να κερδίσει έδαφος στον πόλεμο που του έχει κηρύξει η πλουτοκρατία και το σύνολο του πολιτικού της προσωπικού.


Β.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ