Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Νομιμοποιούν τη βία των αστών

Μεταξύ των υποκινητών της «ανεξέλεγκτης βίας», όπως τη χαρακτηρίζει, συγκαταλέγει το ΚΚΕ ο Α. Παπαχελάς και η «Καθημερινή» του ομίλου Αλαφούζου, ζητώντας «υπευθυνότητα και ψυχραιμία». «Αν όσοι έχουν μια θέση ευθύνης κατηφορίζουν τόσο άκριτα σε βαριές κουβέντες, σκεφτείτε πόσο εύκολη είναι μετά η κατηφόρα στη βία και τον ακραίο λαϊκισμό», γράφει σε χτεσινό πρωτοσέλιδο σχόλιο η εφημερίδα, βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι τον πολιτικό λόγο και τη δράση του ΚΚΕ, που μιλάει για πραγματικό πόλεμο της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της σε βάρος του λαού, με τα αντιδραστικά και επικίνδυνα ιδεολογήματα της ιεραρχίας της Εκκλησίας περί «κατοχής» και των στελεχών της ΝΔ που δημαγωγικά μιλούν για «εργασιακό μεσαίωνα»!

Πέρα από την εσκεμμένη σύγχυση που θέλει να δημιουργήσει η εφημερίδα, βασική της επιδίωξη - που εκφράζει ισχυρούς κύκλους της πλουτοκρατίας - είναι να επικρατήσει κλίμα πλήρους συναίνεσης στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, ώστε να ελεγχθεί πιο αποτελεσματικά η κλιμακούμενη δυσαρέσκεια του λαού για την πολιτική που εκφράζουν κύρια το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Γι' αυτό επιχειρεί ανυπόστατα και προκλητικά να συνδέσει το πολιτικό κάλεσμα του ΚΚΕ για οργάνωση στους τόπους δουλειάς και ένταση της μαζικής πολιτικής πάλης με τους χουλιγκανισμούς στους οποίους επιδίδονται οι στρατοί των επιχειρηματιών - προέδρων στο εμπορευματοποιημένο ποδόσφαιρο.

Με τον ίδιο τρόπο, η εφημερίδα προσπαθεί να συνδέσει το κάλεσμα του ΚΚΕ με τη δράση των προβοκατόρικων μηχανισμών, οι οποίοι είναι γέννημα - θρέμμα του καπιταλιστικού κράτους και τροφοδοτούν ή καλύπτουν επεισόδια όπως αυτά που έγιναν τις προάλλες στο Σύνταγμα και είχαν ως κατάληξη τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της ΝΔ Κ. Χατζηδάκη. Με άλλα λόγια, η «Καθημερινή» και η τάξη της λένε ότι το ΚΚΕ δε δικαιούται να κηρύττει την ανυπακοή στην κυρίαρχη πολιτική, επειδή αυτό οδηγεί σε «ανεξέλεγκτη βία»! Αρα, όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουν καθήκον να συνταχθούν με την κυβέρνηση και τους συμμάχους της στον πόλεμο που έχει κηρύξει στο λαό, όπως ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου έχει ομολογήσει, λέγοντας τις προάλλες ότι «είμαστε ακόμα σε πόλεμο». Αυτή τη βία της πλουτοκρατίας και της κυβέρνησης, με την οποία ξεθεμελιώνονται στοιχειώδεις κατακτήσεις και δικαιώματα, η «Καθημερινή» και η τάξη που υπηρετεί τη θεωρούν νόμιμη και επιβεβλημένη και κουνάνε το δάκτυλο στο λαό που υποφέρει, συνιστώντας του να κάτσει στη γωνία.

Το ΚΚΕ έχει διακηρύξει με τον πιο καθαρό τρόπο ότι αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις του για να οργανώσει την πάλη του λαού, όχι μόνο για να αμυνθεί με αποτελεσματικότητα στον πόλεμο που δέχεται, αλλά να αντεπιτεθεί, με στόχο να σαρώσει την εξουσία των μονοπωλίων. Για να βγει ο λαός νικητής, πρέπει να απαντήσει ενιαία στη βία του κεφαλαίου και των κομμάτων του, η οποία εκφράζεται τόσο με την αντιλαϊκή πολιτική όσο και με την κλιμακούμενη καταστολή των λαϊκών αγώνων. Οσο για εκείνους που επιδίδονται σε προβοκάτσιες και πράξεις τυφλής βίας, κάτι παραπάνω θα ξέρει η «Καθημερινή» και το κράτος που υπηρετεί. Δικά του δημιουργήματα είναι και στόχος τους δεν είναι άλλος από τη συκοφάντηση των εργατικών αγώνων, στην οποία εργολαβικά επιδίδονται η «Καθημερινή» και τα άλλα μέσα των αστών.


Περικλής ΚΟΥΡΜΟΥΛΗΣ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ