Πέμπτη 18 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
Πλατύ άνοιγμα για να στηθούν παντού αγωνιστικοί πυρήνες

Βάζει μπροστά σχέδιο δράσης για την ταξική οργάνωση του κλάδου με πλατύ άνοιγμα σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες

«Κάθε εργασιακός χώρος και μια επιτροπή αγώνα του συνδικάτου, κάθε γειτονιά και ένα παράρτημα», τονίζει το Συνδικάτο
«Κάθε εργασιακός χώρος και μια επιτροπή αγώνα του συνδικάτου, κάθε γειτονιά και ένα παράρτημα», τονίζει το Συνδικάτο
«Οπλισμένοι με ταξική ενότητα και πλαίσιο αιτημάτων που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας, συσπειρωμένοι στο καταξιωμένο ΠΑΜΕ, να δημιουργήσουμε αγωνιστικούς πυρήνες παντού: στο ξενοδοχείο, στο εστιατόριο, στην καφετέρια, στη γειτονιά. Κάθε εργασιακός χώρος και μια επιτροπή αγώνα του συνδικάτου, κάθε γειτονιά και ένα παράρτημα». Το κάλεσμα αυτό απευθύνει με ανακοίνωσή του σε όλους τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής που ξεδιπλώνει τη δράση του με εξορμήσεις στους τόπους δουλειάς στα ξενοδοχεία και τις επισιτιστικές επιχειρήσεις τις επόμενες μέρες.

Στην ανακοίνωση που θα μοιράσει πλατιά στους εργαζόμενους το συνδικάτο αναφέρει ότι τα αποτελέσματα του δρόμου «ανάπτυξης» που έχει επιβάλει το μεγάλο κεφάλαιο με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, έχουν επιφέρει:

  • «Λουκέτα σε εκατοντάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις που είναι αποτέλεσμα του "ανταγωνισμού" και της καπιταλιστικής - οικονομικής κρίσης που οι ίδιοι δημιούργησαν.
  • Χιλιάδες απολύσεις για να διατηρηθούν και να αυξηθούν τα τεράστια κέρδη τους.
  • Πετσόκομμα μισθών, συντάξεων, επιδομάτων για να πληρωθούν τα ελλείμματα που οι ίδιοι προκάλεσαν, κατασπαράζοντας τον πλούτο από τη δική μας δουλειά.
  • Ακρίβεια φόροι, λιτότητα για να λεηλατήσουν ξανά το λαό που υποφέρει έτσι και αλλιώς για να περνούν «ζάχαρη» μια χούφτα πλουτοκράτες και τα πολιτικά τους στηρίγματα.
  • Κατάργηση ακόμη και αυτών των ελάχιστων κοινωνικών παροχών που απέμειναν σε Υγεία - Πρόνοια - Παιδεία, για να κερδοφορήσουν σε βάρος της Υγείας και της Μόρφωσης.
  • Κρατική καταστολή, εργοδοτική τρομοκρατία, απειλές και εκβιασμοί για να μη σηκώσει κεφάλι ο βασανισμένος, για να διασφαλίσουν ότι δε θα αντιδράσεις κανείς εργάτης και εργάτρια στη νέα σφαγή που ετοιμάζουν.
  • Δεν σταμάτησαν πουθενά. Δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό. Δε δείχνουν κανένα οίκτο.
  • Σου έφεραν το ευρώ, διπλασίασαν το κόστος ζωής και εσύ περιμένεις ακόμη "σύγκλιση μισθών".
  • Διαφήμιζαν ότι έκαναν την Ελλάδα ένα απέραντο εργοτάξιο και εσύ θα πληρώνεις για δεκαετίες τις υποδομές που είχε ανάγκη το κεφάλαιο για να αυγαταίνει τα κέρδη του», κλπ.

Υπογραμμίζει ότι «τώρα με μνημόνιο και Καλλικράτη σιγουρεύουν ότι η δική τους ανάπτυξη που εξασφαλίζει και διευρύνει τα κέρδη τους θα κάτσει καλά στο σβέρκο σου για πολλές ακόμη δεκαετίες».

Αγώνας με θυσίες αλλά και προοπτική

Το συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να βάλουν φρένο σε ό,τι ακόμη έρχεται. «Ενωμένοι και δεμένοι όλοι μαζί με το συνδικάτο, οργανωμένοι σε αγώνα επίμονο, με θυσίες αλλά και προοπτική», σημειώνει.

Και συνεχίζει «οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό - ξενοδοχεία να ενωθούν μαζί με άλλα ταξικά σωματεία, μαζί με την ΠΑΣΕΒΕ των μικρών επαγγελματοβιοτεχνών, την ΠΑΣΥ της φτωχής αγροτιάς, το ΜΑΣ των παιδιών μας μαθητών - φοιτητών, την ΟΓΕ των γυναικών για να γίνει η δύναμη που θα σταματήσει αυτά που έρχονται και θα επιβάλλει το δρόμο ανάπτυξης που συμφέρει το λαό.

Πόσο θα περιμένεις; Πόσο μπορείς να αντέξεις; Για πόσο ακόμη θα σκύβεις το κεφάλι;

Εσύ είσαι ο παραγωγός του τεράστιου πλούτου. Εσύ μονάχα. Χωρίς εσένα πλούτη δε θα έχουν τα αφεντικά. Τα αφεντικά σε χρειάζονται, όσο τους κουβαλάς στην πλάτη σου θα σου κλέβουν κάθε μέρα την ίδια τη ζωή σου.

"Απάλλαξε" τα παιδιά σου από τα αφεντικά. Κάνε μια νέα κοινωνία που να μπορείς να ζήσεις εσύ και τα παιδιά σου, με τα μέσα παραγωγής να ανήκουν στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ