Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑΣ
Γιατί έτσι τους αρέσει...

«L' Etat, c'est moi (Το κράτος, είμαι εγώ)». Η γνωστή ρήση του Λουδοβίκου 14ου, όπως πολλάκις έχει αποδειχθεί, αποτελεί (με την ανοχή, αν όχι συνενοχή της εκάστοτε κυβέρνησης) στάση ζωής των επιχειρηματιών - παραγόντων στο ποδόσφαιρο. Του καθενός ξεχωριστά και (όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν) όλων μαζί. Το γεγονός επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά χθες.

«Νερό και αλάτι» είπαν άπαντες - για τα όσα ειπώθηκαν και έγιναν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του προηγούμενου ΔΣ - στην έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες. Οι συνέταιροι στην «Super League» έδωσαν - σύμφωνα με την επίσημη τοποθέτηση - αμοιβαίες διευκρινίσεις και συζήτησαν «με γνώμονα το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου» (προφανώς το... ανακάλυψαν χτες).

Εκτός από τις σχετικές δηλώσεις μάλιστα, υπήρξαν και πράξεις. «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός απέσυρε το αίτημά της περί παράδοσης μαγνητοφωνημένων συνομιλιών του ΔΣ της 9/11/2010». Κατόπιν όλων αυτών, κατά την έκτακτη συνεδρίαση το σώμα «ομόφωνα αποφάσισε, όπως καταρτιστούν τα έγγραφα πρακτικά του ΔΣ, σύμφωνα με τις αποφάσεις που αυτό έλαβε»... Εδώ είναι όλο το «ζουμί».

Οι επιχειρηματίες - παράγοντες συνειδητοποίησαν (μετά την προκαταρκτική εξέταση και το αίτημα παράδοσης του σχετικού ηχογραφημένου υλικού από τον Αθλητικό Εισαγγελέα) ότι μπορεί οι «μαγκιές» τους να δημιουργήσουν εμπλοκή με τη Δικαιοσύνη. Ετσι με μια θεαματική οπισθοκυβίστιση... (προσποιούνται πως) τα βρήκαν. Και - κατ' αυτούς - «ούτε γάτα, ούτε ζημιά».

Το θέμα όμως είναι, εκτός των άλλων, πως - με περισσό θράσος - αγνοούν και τη Δικαιοσύνη. Ο Συνεταιρισμός εμμένει στη θέση του πως «η διατύπωση των συνομιλιών στο ΔΣ γίνεται κατόπιν συγκεκριμένων αποφάσεών του» (!) και για να δοθούν τα πρακτικά «μόνο αρμόδιο για να αποφασίσει» είναι το ΔΣ.

Ετσι γράφει στα παλιότερα των υποδημάτων του το εισαγγελικό αίτημα για παράδοση του ηχογραφημένου υλικού και αποφασίζει να «καταρτιστούν τα έγγραφα πρακτικά του ΔΣ σύμφωνα με τις αποφάσεις που αυτό έλαβε». Δηλαδή, να «κόψει και να ράψει» κατά το δοκούν τα πρακτικά... Κόντρα - εκτός των άλλων - και στο καταστατικό (άρθρο 20, παράγραφοι 6 και 7) του Συνεταιρισμού.

Οπου ορίζεται ξεκάθαρα, αφ' ενός, ότι «οι συνεδριάσεις στενογραφούνται ή/και μαγνητοφωνούνται και οι αποφάσεις καταχωρούνται στο βιβλίο πρακτικών του ΔΣ». Αφ' ετέρου, ότι «με ευθύνη του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του ΔΣ, τα πρακτικά κάθε συνεδριάσεως διανέμονται αμελλητί σε όλα τα μέλη του με κάθε πρόσφορο μέσο, ιδία δε ηλεκτρονικά μέσα σε 6 εργάσιμες ημέρες από την ημέρα συνεδριάσεως»... Το ερώτημα πλέον είναι τι θα πράξει ο Αθλητικός Εισαγγελέας αλλά και η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ