Σάββατο 23 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
«Καυτή» αγωνιστική

Περιστέρι και Ολυμπιακός κοντράρονται αύριο στο σημαντικότερο παιχνίδι της αγωνιστικής

Sportidea

Περιστέρι και Ολυμπιακός κοντράρονται αύριο στο σημαντικότερο παιχνίδι της αγωνιστικής
Συνήθως η παραμονή Χριστουγέννων για τον περισσότερο κόσμο σημαίνει τρέξιμο για τα τελευταία ψώνια ενόψει του γιορταστικού διημέρου που ακολουθεί. Για κάποιους όμως την Κυριακή το απόγευμα το μυαλό τους θα είναι κάπου αλλού... Ο λόγος για τους παίκτες του Περιστερίου και του Ολυμπιακού, που παραμονή Χριστουγέννων θα δώσουν το μεταξύ τους ντέρμπι για την 9η αγωνιστική της Α1. Βέβαια, δε θα είναι οι μόνοι αφού το πρόγραμμα της Α1 περιλαμβάνει κανονική αγωνιστική το Σαββατοκύριακο και μάλιστα μια αγωνιστική... φωτιά, με ιδιαίτερα σημαντικά παιχνίδια. Κατά κάποιο τρόπο σαν αποζημίωση σε αυτούς που θα επιλέξουν να βρεθούν στην εξέδρα κάποιου κλειστού γηπέδου...

Οπως είναι φυσικό, η κόντρα των δυο αήττητων ομάδων του πρωταθλήματος συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Μετά τους αγώνες για την Ευρωλίγκα την Πέμπτη, θα λέγαμε ότι οι Πειραιώτες υπερτερούν στα της ψυχολογίας, αφού προέρχονται από την επιτυχία επί της Ολίμπια (82-70) αλλά και είδαν τον Ντίνο Ράτζα να κάνει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μέχρι τώρα στον Ολυμπιακό, σημειώνοντας 31 πόντους (10 ριμπάουντ). Ο Κροάτης πιστοποίησε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και όλοι ευελπιστούν να το δείξει αυτό και αύριο. Παράλληλα θα πρέπει να σημειωθεί ότι με τη νίκη αυτή ο Ολυμπιακός ουσιαστικά εξασφάλισε την πρώτη θέση στον όμιλο της Ευρωλίγκα. Αντίθετα, τα πράγματα δεν πήγαν καλά για το Περιστέρι, που ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Ζαλγκίρις με 86-72. Παρ' όλα αυτά αύριο στην κόντρα με τους «ερυθρόλευκους» θα έχει το αβαντάζ της έδρας και όπως έχει δείξει εκεί είναι ιδιαίτερα δυνατό. Σημειώνεται ότι αύριο ο Αλεξέι Ζεβροσένκο θα τεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπος της επί χρόνια ομάδας του.

Πάντως, το ντέρμπι του Περιστερίου δεν είναι το μοναδικό αφού σπουδαίο παιχνίδι είναι και αυτό μεταξύ του Παναθηναϊκού που θα υποδεχτεί τον Ηρακλή. Οι «πράσινοι» μετά τη νίκη στο Ισραήλ επί της Μακάμπι Ρανάνα θέλουν να συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό και στο πρωτάθλημα. Ενδεχομένως να δούμε τους Ρέμπρατσα και Κάτας (ή έστω έναν εξ αυτών) να επιστρέφει στην... αγκαλιά του Ομπράντοβιτς, μετά τα προβλήματα τραυματισμού που αντιμετώπισαν. Στην αντίπερα όχθη ο Ηρακλής, μετά την αποχώρηση του Μάκη Δενδρινού, μετρά μόνο επιτυχίες (τέσσερις τον αριθμό) με εντυπωσιακότερη αυτή επί της Μακάμπι την Πέμπτη όπου νίκησε με 93-85.

Προσοχή στον Αρη, αφού παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει παραμένει επικίνδυνη ομάδα, συστήνει στους παίκτες της ΑΕΚ ο Ντούσαν Ιβκοβιτς για τον σημερινό αγώνα στο Αλεξάνδρειο, όπου ο «δικέφαλος» με τη φόρα από τη νίκη του στο Βέλγιο επί της Σαρλερουά θα προσπαθήσει να περάσει νικηφόρα και από τη Θεσσαλονίκη. Μετά την «πρώτη» του Ιμπραήμ Κουτλάι στην Α1 την περασμένη Κυριακή, ένας άλλος παίκτης θα δεχτεί το Σάββατο το βάπτισμα του πυρός στο... καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης: το όνομα αυτού Εϊ Τζέι Ινγκλις, αντικαταστάτης του Αντονι Μπούι στον Αρη, ο οποίος θα έχει και το πλεονέκτημα έδρας απέναντι στην Ενωση, που έχει αλλάξει διάθεση και το δείχνει. Μια εκ των δύο ομάδων, της Δάφνης ή του Μακεδονικού, αναμένεται να γευτεί για πρώτη φορά φέτος τη γεύση της νίκης αφού αυτή τη φορά η μεταξύ τους κόντρα προϋποθέτει κάποιον νικητή από τους δύο. Στο Λίντο θα παρουσιαστούν Ηράκλειο και Μίλωνας, σε παιχνίδι υψίστης σημασίας για τους γηπεδούχους, αφού ενδεχόμενη ήττα θα τους δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και θα τους βάλει σε μεγάλες περιπέτειες. Οι Νεοσμυρνιώτες δεν αγχώνονται ιδιαίτερα, δεδομένου ότι εάν επικρατήσουν θα κινηθούν προς την αναζήτηση του κάτι παραπάνω, ενώ αν χάσουν... έχασαν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΣΗΜΕΡΑ: Αρης-ΑΕΚ (ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ 17.00), Ηράκλειο-Μίλωνας (ΛΙΝΤΟ 17.00), Παναθηναϊκός-Ηρακλής (ΟΑΚΑ 17.00), ΠΑΟΚ-Νήαρ Ηστ (ΘΕΡΜΗ 17.00), Δάφνη-Μακεδονικός (ΔΑΦΝΗ 17.00). ΚΥΡΙΑΚΗ: Περιστέρι-Ολυμπιακός (ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 17.00), Πανιώνιος-Μαρούσι (Ν. ΣΜΥΡΝΗ 17.00).

  • Την Τετάρτη 27 του Δεκέμβρη και την Πέμπτη 28 του μήνα θα διεξαχθούν τελικά τα τέσσερα εξ αναβολής παιχνίδια της Α1 ανδρών. ΤΕΤΑΡΤΗ: Μακεδονικός-Περιστέρι (17.00), Μαρούσι-Ηράκλειο (17.00), Δάφνη-Αρης (17.00). ΠΕΜΠΤΗ: Ολυμπιακός-Ηρακλής (17.00).
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η αγωνία στο κατακόρυφο(2001-05-23 00:00:00.0)
Κόντρα κορυφής(2001-03-23 00:00:00.0)
Αύριο τα σπουδαία(2001-03-10 00:00:00.0)
Κρίσιμη αγωνιστική(2001-02-24 00:00:00.0)
«Φινάλε» αγωνίας(2001-02-03 00:00:00.0)
Πάνω απ' όλα το γόητρο(1995-01-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ